Akım korumalı prizler, elektronik cihazlarımızı elektrik akımlarında yaşanan ani değişimlere karşı korurken sistemin düzeltilmesini sağlamaktadır.

Akım Korumalı Priz ile Elektronik Cihazlarınızı Koruyun

Teknolojik cihazlar gün geçtikçe çok daha fazla fonksiyonu bir arada barındırsa da buradan elde edilen teknolojik avantaj cihazların ömrünü kısaltabiliyor. Örnek olarak telefonların daha ince olması, televizyonların daha ince olmsaı gibi durumlar burada en önemli etken. Çünkü bir parçayı ne kadar inceltmeye çalışırsanız içerisinde kullanılan parçalar da daha küçülmekte ve zarar görebilir hale gelmektedir. Özellikle elektrik akımlarında yaşanan sorunlar bu parçalara çok daha fazla zarar verebilmektedir. Elektrik akımlarında yaşanan sorunların önüne geçebilmek için akım korumalı priz kullanılabilir.

Akım prizler her ne kadar bir yere kadar etkili olsa da onların en önemli görevleri akım değişimlerinde cihazlara zarar verebilmektedir. Bu nedenle birkaç önlem birde almak doğru olacaktır. Örneğin kesintisiz güç kaynağı da kullanılabilir. Ancak elektrik hattım çok değişken bu nedenle önlem almam gerek derseniz de akım priz yeterli olacaktır.

Akım Korumalı Priz Nedir?

Hassas elektronik cihazların şebeke gerilimi dalgalanmaları ve / veya elektrik hattında ortaya çıkabilecek parazit ve gürültülere karşı korumak için kullanılan prizlere Akım Korumalı Priz adı verilmektedir. Akım korumalı prizler elektrik hattınızda ortaya çıkabilecek gerilim dalgalanmalarının önüne geçerek televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ve daha birçok elektronik eşyanın zarar görmesini engelleyebilir. Gerilim dalgalanmaları bir anda cihazına zarar vermese bile kullanım ömrünü kısaltacaktır. Bu nedenle tedbir almak doğru olacaktır.

Akım Korumalı Prizin Avantajları

Akım prizler, yüksek gerilim dalgalanmalarına karşı elektronik cihazlarımızı koruma altına almaktadır. Ülkemizde elektrik hatlarında sık sık voltaj değişimleri yaşanmaktadır. Bunu evde herhangi bir an farkedebilirsiniz. İşte bu ani değişimler cihazlarımız üzerinde zararlı etkiler bırakabilmektedir. İşte burada çok basit bir çözüm olarak akım prizi kullanabilir ve çok ucuz önlem almış olursunuz.

Cihazlarınıza gelen ani akım durumlarında akım prizler gelen elektrik gerilimini düzelterek sistemin çalışılabilirliğini sürdürür ve cihazların zarar görmesini engeller.

Akım Korumalı Priz Çalışma Prensibi

Akım korumalı prizler, iç mekanizmasında yer alan özel devresi ile aşırı gerilim durumlarında kullanılıyor. Ve prize bağlı tüm elektronik cihazları koruma altına alıyor. Ayrıca yeniden kullanılabilme özelliğine sahip olan termik sigortaya sahip bu prizler, aşırı yüke karşı hem elektromanyetik hem de radyo frekans gürültü filtresine sahiptir. Ekstradan bir de üzerinde elektrik hattındaki parazit ve elektriksel gürültülere karşı korumayı da bulundurmaktadır.

Sizlerde kaliteli bir akım koruma priz almak isterseniz APC tercih edebilirsiniz.