Ali Koç’tan Flaş Açıklamalar!

Spor gündemi bugünlerde çok daha hareketli! Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç bir televizyon programına katılarak çarpıcı açıklamalar yaptı. Koç, Volkan ile yolların ayrılacağı mesajını verdi. Ancak Koç’un gündeminde sadece Volkan yoktu. Aynı zamanda takımın yeniden yapılanma sürecine dair de çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ali Koç, Volkan ile yolların ayrılacağını "Volkan'ın sözleşmesi sene sonu bitiyor. Dolayısıyla önünde sadece Harun ve Berke var. Berke'nin Fenerbahçe kalesine geçmesini kimse durduramayacak" ifadesini kullanarak duyurdu. Aynı zamanda sponsorluk konusuna da değinen kulüp başkanı, sponsorluk konusuna kulüp olarak nasıl baktıklarını anlattı.

Ali Koç’un konuya dair yaptığı açıklama şöyle: “Sponsorluk anlaşmasında ne aldığından çok ne verebilirim üzerine kurgulamaya çalışıyoruz. İkincisi, daha az sponsorla, daha uzun ve daha büyük anlaşmalar yapmayı hedefliyor. Fenerbahçe Futbol Takımı'nın formasındaki gelir getiren hiçbir sponsorluk anlaşması yoktur. Uluslararası ve ulusal markalarla enteresan geldiğimiz nokta var. Formanın önü için bazı medya mensuplarının da bahsettiği gibi uluslararası bir marka ile el sıkışmak üzereyiz demeyeyim ama müzakerelerin sonuna geldik. Buna mukabil futbolda bekleyen aşağı yukarı 10-12 milyon Euro'luk sponsorlarımız bekliyoruz. Bu büyük marka ile uzun vadeli anlaşmanın akıbetini bekliyoruz.”

Ali Koç’tan Yapılan Bazı Haberlere Büyük Tepki!

Bazı medya kuruluşları tarafından yapılan haberler de Koç’un gündemindeydi. Bu haberlere tepki gösteren Ali Koç, haberleri “saldırı” olarak nitelendirdi. Herkese eşit mesafede olduklarının altını çizen Koç “Hatalarımız çok var. Düzelecek çok yönümüz var. Sizlerin arzu ettiği iletişim ortamını henüz yaratamadık ama bu konuda da yeniden yapılandırma içerisindeyiz. İnşallah hepimizin birbirimizden besleneceği ortamı yakalayabiliriz. Ama biz hiçbir grupla vıcık vıcık ilişkilere girmeyeceğimizi, haber yaptırmak için sempatik olmayacağımızı, buna mukabil hiçbir medya grubuna, patronlara, muhabirleri ya da editörleri şikayet etmeyeceğimize ve işine son verilmesi için baskı kurmayacağımıza dair söz veriyorum” ifadelerini kullandı.

Tesislere girme ya da Fenerbahçe’yi takip etme yasakları koymayacaklarını dile getiren Koç, basın mensuplarına yönelik olarak “burada olmayı hak ediyorsunuz” şeklinde konuştu. Koç’un gündeminde olan konulardan bir diğeri de medyada büyük yankı uyandıran 100 oyuncu konusuydu. 100 oyuncu konusunun suiistimal edildiğini dile getiren Koç, “ 100 oyuncu öyle bir şey ki, biz bu kadar FFP sıkıntısı olan bir kulübün geleceği için bakıyoruz. Arzu edip alamadığımız oyuncular da oldu. Oyuncu arzu etti gelmeyi, şartlarda anlaşamadık. Ama bizim imkanlarımız bayramdan sonra arttı. Ondan önce elimiz kolumuz bağlı olmasına rağmen sadece Fernandao transferiyle Ayew ve Slimani transferlerini yaptık. Ayew'in kiralama bedeli yok. 100 oyunculuk liste devam eden bir liste. Jailson ve Tolga Ciğerci listede yoktu" dedi.

“Tolga Ciğerci Bize Son Dakika Fırsatı Olarak Geldi”

Tolga Ciğerci’nin son dakika fırsatı olarak geldiğini dile getiren Koç, Ciğerci’nin sakatlık konusuna da değinerek kronik bir sakatlık olduğunu belirtti. Tolga Ciğerci’ye oynadığı sürece ücret ödeyeceklerini dile getiren Koç, iyi oynadığında müthiş bir oyuncu olduğunu ve aynı zamanda karakterli bir oyuncu olduğunu da dile getirdi. Ali Koç konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bize kadro derinliği açısından fayda sağlayacak bir oyuncu. Jailson'a gelirsek, Josef'in satılmasıyla beraber o pozisyonun doldurulması gerekiyordu. Josef'e Fenerbahçe Kulübü Başkanı ve yönetim kurulu olarak teşekkür etmek istiyorum. İyi insan, iyi bir aile babası, her şeyini veren, forması için çarpışan, kulübün çıkarlarını düşünen birinci sınıf bir karakter."

Daha pek çok konuda çeşitli açıklamalar yapan Koç’un gündeminde canlı bahis oranları yoktu. Basında yer alan “soyunma odasına inmem” şeklinde konuştuğuna dair haberlere de değindi ve bu haberlere de tepki gösterdi.