Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79’uncu yıl dönümünde Antalya’da da törenlerle anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79’uncu yıldönümünde Antalya’da çeşitli etkinliklerle anılmaya başlandı. Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene Antalya Valisi Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, CHP Antalya Milletvekilleri Mustafa Akaydın, vali yardımcıları, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Antalya Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesinin çelenk sunumları yapıldı. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, polis ve askerle, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran askerlerle, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise zabıta ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sunup birlikte selam durdu.

Çelenk törenin ardından saat 09.05’te 2 dakika boyunca Antalya’da hayat adeta durdu. Gencinden yaşlısına tüm vatandaşlar tören yerinde ve sokaklarda 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki anma töreni AKM’deki etkinliklerle devam etti.

Öte yandan, tören bitiminde ise CHP ve STK temsilcileri alkışlar eşliğinde anıta çelenk bıraktı.