Antalya’da örgü kursuna katılan kadınlar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Afrin’de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı’na katılan Mehmetçikler için boyunluk ördü.

Muratpaşa Belediyesinin Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açtığı Meslek Edindirme, Eğitim ve Sanat Toplulukları Merkezi’nde (MEST) örgü kursuna devam eden kadınlara yarıyıl tatilinde çok özel bir ödev verildi. Yaklaşık 130 kadının devam ettiği kursun öğretmeni Cemile Demiratar, kursiyerlerden yarıyıl tatilinde, Zeytin Dalı Harekatı’na katılan askerleri soğuktan koruyacak boyunluk örmelerini istedi.

Kadınlar, kurslara ara verildiği dönemde çalışmayı bırakmadı ve 100 boyunluk ördü. MEST’te 2’nci dönem derslerin başlamasıyla birlikte el örgüsü boyunluklar toplandı ve askerlere ulaştırılması için Genelkurmay Başkanlığına gönderilmek üzere hazırlandı.

Kadınlar, boyunluklarını her ilmeğini dualarla attıklarını belirtirken kendilerini ziyaret eden Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, "Bu örmüş olduğunuz boyunluklar yerine ulaşacaktır, hora geçecektir. Ellerinize sağlık. İyi ki varsınız" diye konuştu.