Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) 2016 Yılının En Başarılı Firmalarını ödüllendirdi.

Bu yıl 7’ncisi düzenlenen Antalya OSB 2016 Yılı En Başarılı Firmalar Ödül Töreni, Antalya protokolü ile iş dünyasının buluşma noktası oldu. Yoğun bir katılımla gerçekleşen gecede Antalya OSB firmalarına 14 dalda toplam 46 ödül verildi.

Geceye Antalya Valisi Münir Karaloğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, ATSO Başkanı Davut Çetin, iş dünyasının önemli isimleri yoğun bir katılım gösterdi.

900 Dönümlük müjde

Antalya OSB’nin 900 dönüm daha büyümesine olanak tanıyacak 4 ve 5’inci tevsi alanlarına ait kamu yararı kararının kendilerine ulaştığını belirten Ali Bahar, “Artık yeni sanayicilerimize ve büyümek isteyen sanayicilerimiz için yolumuzun açıldığını buradan bildirmek isterim” dedi. Rus uçağının düşürülmesi ile 15 Temmuz darbe girişiminin 2016 yılında Antalya ekonomisine olumsuz etkileri olduğunu hatırlatan Bahar, “Karanlık ellerin oluşturduğu bu kaos ortamı, ekonomik anlamda hepimizi olumsuz yönde etkiledi. Özel sektör yatırım ya da renovasyon planlarını bir süreliğine askıya aldı, yabancı sermaye ürkekleşti, piyasalar negatif yönde grafikler oluşturmaya başladı. Biz dünyanın birçok yerine dağılarak yeni pazarlar bulduk, ürünler geliştirdik, ortaklıklar kurduk ve bakın buradayız, şirketlerimizin başındayız. Devletimizin de desteği ile mücadelemize devam ediyoruz. Hem de dünden daha dirençli ve daha inançlı bir biçimde” şeklinde konuştu.

Güçlü Türkiye için önce eğitim

Güçlü Türkiye yolunda atılacak en önemli adımın eğitim alanında yapılacak reformlar olduğuna dikkat çeken Bahar, “Hepimizin ortak hedefi güçlü Türkiye’dir. Bu yoldaki ilk basamağımızda eğitim olacaktır. Nitelikli, evrensel, zengin sosyokültürel değerlere sahip gençlerimiz ilk odakta sahip olmamız gereken en önemli unsurumuz olmalıdır. Geleceğimizi yetiştirecek öğretmenlerimizin de Cumhuriyetin kuruluşunda verilmiş değerler üstü değerler konumunda olması artık kolayca anlaşılması gereken bir zarurettir, olmazsa olmazımızdır.

Gençlerimizin meslek liselerini tercih etmelerini sağlayacak reformları bir an önce hayata geçirmeliyiz. Meslek lisesinde okuyan öğrencilerimize üniversiteye gitmek kadar cazip imkanlar sunulmalıdır. Kısa dönem askerlik önerisi yerinde ve makul bir taleptir. Buna ek olarak lise döneminde, eğitimlerine devam ediyorken üretimin içinde olmaları muhakkak sağlamalıdır.”

Sanayicilerin beklentileri

Sanayicilerin üzerindeki yüklerin hafifletilmesi gerektiğini savunan Ali Bahar, “Parsellerimizde 3000 metrekareden az olmayacak şekilde sadece 1 tane kiracı alabilmemiz, çekme mesafelerimizin indirilmesi, ortak hizmet aldığımız mühendislik, avukat, bağımsız denetçi gibi ekstra masraflarımızın ortak hale getirilmesi, atıksu arıtma tesisi olan organize sanayi bölgelerinden atıksu bedeli alınmaması, EPDK’ca enerji birim fiyatlarının gerçek zamanlı olarak belirlenmesi, elektrik tedarikinde organize sanayi bölgelerinden alınmış ıskontoların geri verilmesi, ulaşım sorunlarımız, servis hizmetlerimizin ortaklaşması gibi sorunlarımız önümüzdeki en önemli mücadele alanlarımız olarak gözükmektedir.”

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Başkanı Memiş Kütükcü de “OSBÜK olarak ABD’nin Kudüs’ü sözde başkent ilan eden sorumsuz tavrını kesinlikle tanımıyor, en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu konuda devletimizin alacağı her türlü kararın yanında olacağımızı açıkça ifade ediyoruz."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de ödül alan firma sahiplerini kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Karaloğlu: “2016 hiçbirimizin hatırlamak istemediği bir yıldı”

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ise “2016 gerçekten hiçbirimizin hatırlamak istemediği, her sektör için çok zor bir yıldı. Antalya için daha da zordu. Çünkü Antalya turizm şehriydi, ana taşıyıcı sektörü turizm. Turizm kötü olduğunda tarımının da sanayisinin de etkilenmemesi mümkün değildi. Zor bir yıldı ve işte o zor yılda başarılı olmuş işadamlarımızı, sanayicilerimizi ödüllendiriyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak da, ekonominin büyümenin sağlanması, yabancı yatırımcıların çekilebilmesi için OHAL’in mutlaka kaldırılması ve normalleşme sürecine girilmesi gerektiğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal ise Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için yeni sanayi stratejisi ile yapısal reformlar yapılması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından 2016 yılında elde ettikleri başarılar ile ödül almaya hak kazanan firmalara ödülleri takdim edildi.