Babacan, Bahçeli'nin FETÖ suçlamalarına yanıt verdi MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, İyi Parti, Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım Partisi'nin (DERMAN) isimlerinin "FETÖ projesine" uygun olarak seçildiğini söylemesinden sonradan sonsuz bir ağız dalaşı başladı. Star TV'den Nazlı Çelik'e yorumlama yapan Devlet Bahçeli, kurulan son 3 partiyle ilgili "Yoksa bu kadar rastlantı etmez. 'İYİ' olacak, 'Gelecek' olacak, 'DEVA' olacak. Ama Meclis'te özellikle Cumhur İttifakı'nın ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 2023 yılındaki yapısına aleyhinde kuvvetli bir muhalefet unsuru meydana getirmek maksadıyla düşünülmüş bir şeydir. FETÖ projesidir, Pensilvanya kaynaklıdır" demişti. DERMAN Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Karar TV canlı yayınında Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. 

Babacan, Bahçeli'nin,  "FETÖ organizasyonu" suçlamalarına sert karşılık verdi. Babacan, Bahçeli'ye üçlü koalisyon dönemini hatırlatarak, “Laf üretiyorlar, meslek üretsinler. Üçlü koalisyon dönemlerinde ne yapmışlar. Ona baksınlar, hatırlasınlar. O günler dejavu olarak akıllarına geliyordur. Bütün sistem yerle bir olurken, 20 banka iflas ederken, Türkiye fakirleşirken iktidar ortağıydılar. Türkiye'yi sıkıntılı durumdan dışında tutmak için ne yapıyorlar, onları anlatsınlar” ifadelerini kullandı. Babacan şöyle devam etti: acilen iktidar güçleri ellerinde. Ülkeye hangi faydası dokunuyor, bu ülke ayağa kalksın, krizi ivedi atlatması için ne üretiyorlar? Ben bunu fazla merak ediyorum. Bunu anlatsınlar. Yoksa ona çamur beygir, buna çamur beygir, kötüleme beygir… Oturduğun yerden çok basit işler.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal ağ hesabından bir açıklama yaparak Ali Babacan’a şu sözlerle yüklenmişti:
Türkiye’de meşru iktidarı devirmeye dönük ‘iyi’, ‘gelecek’ ve ‘derman’ rumuzlu Pensilvanya ve okyanus ötesi projelerinin bir parçası olan Ali Babacan, tezgahını ortaya çıkaran Bahçeli’den 20 sene öncesinin ve 57. Hükümet döneminin ekonomi politikalarının hesabını sormaya kalkmıştır.
Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur