Eğirdir Belediyesi çalışanları ve Gölbelde işçileri 139 lirayı aylıklarını aldıkları Vakıfbank’taki hesaplarında görünce şaşırdılar.

Geçmişte maaşlarını ve çeşitli alacaklarını bile alamadıklarını belirten Belediye çalışanları ilk defa maaşlarının dışında promosyon alarak hesaplarına 139 liranın girmesinden dolayı sevindiler.

Belediye personeli ile birlikte Gölbelde şirket işçileri de aynı haktan faydalanarak onların da yüzü güldü.

Geçmişte 2007 yılında 4 yıl 8 ay ve 500 çalışan üzerinden sembolik denebilecek 50 bin liraya promosyon anlaşması yapan dönemin Belediye Başkanı,çalışanlarına bir kuruşunu bile vermediği gibi ilgili Banka mal ve hizmet almadığı halde Banka adına Başkanın bilgisi ve fatura arkasına imzası ile ilçemizdeki bir marketin bankaya kestiği fatura karşılığında ödeme yapılarak işçilerin ve memurların promosyon hakları buharlaştırılmıştır. 2011 aralık ayında Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, aynı banka olan Vakıfbank Eğirdir Şubesi ile 350 çalışan ve 3 yıllık olarak 287.000 (iki yüz seksen yedi bin) lira üzerinden her altı ayda bir peşin ödemeli sözleşme imzalayarak ilk ödemeyi Ocak 2012’de gerçekleştirdi.

Belediye çalışanları ve Gölbelde Şirketi işçileri ilk defa aylıklarını aldıkları Vakıfbank’tan ilk altı alık olarak 139 lirayı hesaplarında görünce çok sevindiler.

Banka hesaplarından 139 lirayı çekip cebine koyan Belediye çalışanlarından bazılarının evlerine günün hatırasına hediye aldıkları ifade edildi. Yapılan işlemden ailelerin de mutlu oldukları görüldü.

Belediye çalışanları Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e kendilerine sahip çıktığı ve haklarını koruduğu için teşekkür ettiler.