Ayakkabıcılar Bedesteni Çalışması

Yalvaç Belediyesi tarafından yürütülen Restorasyon çalışmaları içinde yer alan Ayakkabıcılar bedesteni düzenlemesinde bugün gelinen aşamada demir konstrüksiyon çatı iskeletinin inşası tamamlanmış durumdu. Çatı iskeletini oluşturan demir profiller de yağlı boya ile boyanarak şeffaf çatı örtüsü montajına hazır hale getirildi. Bunun yanında bedesteni oluşturan dükkanların çatıları yenilenerek, tarihi dokuya uygun oluklu çatı kiremitlerinin döşenmesine geçildi.


Hastane Caddesi"nde Kaldırım Düzenlemesi

   Bulvar Düzenlemeleri kapsamında yürütülen Hastane Caddesi"ndeki çalışmalarda geçtiğimiz günlerde parke taşı döşenmesi tamamlanarak cadde trafiğe açılmıştı. Bugün gelinen aşamada ise, kaldırım düzenleme çalışmalarına geçildi. Caddenin güney ucundan başlanan düzenlemelerde kaldırımlar, cadde boyunca aynı kota getirilerek, andezit taşı ile kaplanıyor.


İhtiyacı Olan İnsanlara Yardım Eli

 Yalvaç Belediyesi her zaman olduğu gibi bugün de ihtiyacı olan insanlara uzanan ilk yardım eli olmayı sürdürüyor. Yalvaç Belediyesi Aşevi ve Şefkat Evi gibi faaliyetlerin yanında, ihtiyaç sahibi insanlara yönelik yardımlarını talep doğrultusunda çeşitlendiriyor. Bugün itibari ile imkanı olmayan fakir bir vatandaşın Abacılar Mahallesi"ndeki yıkılmak üzere olan eski kerpiç evi yıkılarak, Yalvaç Kaymakamlığı ve hayırsever vatandaşların da katkısıyla yeni bir ev inşa etme çalışmasına başlandı. Çalışmaların süratle yürütülerek, kış ayları gelmeden tamamlanması için hayırsever vatandaşların katkısı bekleniyor.


Mahallelerde Parke Döşeme Çalışmaları

  Yalvaç"ın tüm mahallelerinde Bir plan dahilinde yürütülen parke döşeme çalışmalarına büyük bir hızla devam ediliyor. Görgü Cami Mahallesi"nin Belediye hizmet binasına yakın bölümünde bulunan toprak ara yolda parke döşenmesine başlanıyor. Güllük sokak ile Cezaevi Yolu sokağı birbirine bağlayan ara yolda, önceden stabilize malzeme serimi, sıkıştırma ve bordür çekimi çalışmaları tamamlanmıştı. Bugün gelinen aşamada ise parke taşı döşenmesine başlandı.

Çevre Yolu Refüjüne Toprak Dolgu

Yalvaç Belediyesi, Park Bahçeler Birimi elemanları marifeti ile, Yalvaç"ın her noktasında yeşil alan çalışmalarına devam ediyor. Bugün yürütülen çalışmalarda, Yalvaç"ın batısından geçen Çevre Yolu orta refüjünde toprak dolgu çalışmalarına başlandı. Önceden ağaç dikimi tamamlanan orta refüjde, Park Bahçeler hizmet tesisleri önünden başlayan toprak dolgu çalışmaları Akköprü mevkiine doğru devam ediyor.