Koronavirüse aleyhinde Türkiye, göstermiş olduğu mücadelenin meyvelerini toplamaya başlıyor. Hükümet tarafından alınan tedbirler sonrası vefat ve vaka sayılarındaki düşüş, Türkiye'nin normale dönüş adımlarını atmasına olanak verdi.

Türkiye'nin normalleşme sürecinde bugün, önemli bir aşamaya geçiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünden  itibaren uygulamaya konulacağını açıkladığı normalleşme adımları kapsamında, çoğu işletme kapılarını açıyor. Alışveriş merkezleri ve kuaförler bugün açıldı.

Berberler, kuaförler ve AVM'ler açıldı

Ancak virüs önlemleri sebebiyle hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Berber, kuaför ve çekicilik salonları, 09.00-21.00 saatleri arasında çalışacak, müşterilere randevu sistemiyle hizmet verilecek. Salgında kapatılması yönünde’ nasihat kararına uymayarak çalışmalarını sürdüren ve halihazırda açık olan 80 AVM ile birlikte ülke genelindeki AVM sayısı 436 olarak gerçekleşti. Bu merkezlere gidecek vatandaşlar, bir dizi tedbire aktarmak zorunda. AVM'lerdeki mağazalara, 8 metrekareye 1 kişi düşecek şekilde tip alınacak. Deneme kabinlerinde kalma süresi 10 dakikayla sınırlandırılacak.

Sağlık Durumu Bakanlığı, AVM'lerde hijyen önlemlerini belirledi HABERİ Berber, kuaför ve çekicilik salonları için alınacak tedbirler HABERİ Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur