Yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle üretime duraklamak zorunda kalan otomotiv firmalarından biri olan BMW, kendilerini karantinaya alan milyonlarca insan için bir dizi masa oyunu tasarladı. Birbirinden garip bu oyunların tamamını Alman markanın internet sitesinden indirebiliyorsunuz.

Mercedes, Hyundai, Audi ve Volkswagen gibi otomobil firmaları, koronavirüse karşı alabileceğimiz en etkili önlemin başında gelen sosyal mesafeye uyarı çekmek amacıyla logolarını değiştirmişlerdi. Bu furyanın dışarıda kalan BMW ise bambaşka bir çabayla karşımıza çıktı.

Alman işyeri, salgından korunmak için kendilerini eve kapatan insanların geçirdikleri zamanı fazla daha eğlenceli kılmak amacıyla bir dizi oyun yayınladı. Oyun dediysek, akıllara hemencecik PC ya da PlayStation oyunları gelmesin. Fazla daha geleneksel bir teşebbüs benimseyen otomotiv devi, aile üyeleriniz ya da arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz masa oyunları tasarladı.

Webtekno'nun haberine göre Big BMW Race, Find The Pair, Park Your BMW, Puzzle Duo ve Play Carpet ismindeki oyunların tamamını BMW'nin devlete ait internet sitesi üzerinden indirebiliyorsunuz. PDF formatında olan bu tasarımları indirdikten daha sonra yazıcıdan bastırmanız gerekiyor. Gerisinde talimatları izleyerek, oyunları oynayabiliyorsunuz.

Canı sıkılan insanların fazla daha güzel zaman geçirmelerini sağlamak namına böyle bir projeye imza attıklarını belirten BMW, bilhassa çocuklu ailelerin laf konusu oyunlardan büyük keyif alacaklarını söylüyor.

BMW dün yaptığı açıklamada, Avrupa ve Kuzey Amerika tesislerinde araç imal faaliyetlerinin askıya alınması sürecinin 30 Nisan'a kadar uzatıldığını bildirmişti. Avrupa perakende satış mağazalarının takriben yüzde 80'i COVID-19 pandemi sebebiyle geçici olarak kapatan Bavyeralı üretici, yılın ilk çeyreğinde dünya genelindeki satışların geçtiğimiz yılın benzer dönemine tarafından yüzde 20,6 azalarak 477.111 adede gerilediğini açıklamıştı.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur