Borsada Yatırım Yapmanın Avantajları ve Dezavantajları

Popülerliğine ve medyadaki yeri rağmen borsa paranızı yatırmak için sadece bir kaç alternatiften biridir. Bazı yatırımcıların büyük kazanç ve kayıplarına dikkat çekerek; hisse senedine yatırım yapmak genellikle risklidir. Eğer riskleri yönetebilirseniz, finansal durumunuzu güvence altına almak ve para kazanmak için borsadan yararlanabilirsiniz.

Ciddi bir şekilde ticarete atılmadan önce yeterli eğitimi almanızı şiddetle tavsiye ederiz. Ayrıca, iyi bir çevrimiçi ticaret çözümü de seçmelisiniz. Güvenilir Borsa Uzmanı İncelemeleri'nden bu tür borsa simsarlarının incelemelerini okuyun.

Yatırım Kazançları

Borsaya yatırım yapmanın önde gelen faydalarından biri, paranızı büyütme şansıdır. Zamanla, hisse senedi fiyatları günlük olarak yükselip düşse de, borsa değer kazanma eğilimindedir. Büyüyebilen istikrarlı şirketlere yapılan yatırımlar, yatırımcılar için kâr sağlama eğilimi gösterir.

Temettü (Kâr Payı) Geliri

Bazı hisse senetleri temettü şeklinde gelir sağlar. Tüm hisse senetleri temettü sunmasa da, sunanlar yatırımcılara yıllık ödeme yapar. Bu ödemeler, hisse senedi değer kaybetmiş olsa bile ödenir ve hisse senedinin satışının sonucunda elde edilen herhangi bir kârın üzerindeki geliri temsil eder. Temettü geliri, bir emekliliği finanse etmenize yardımcı olabilir ya da yatırım portföyünüzü zaman içinde büyüttükçe daha fazla yatırım için ödeme yapabilir.

Çeşitlendirme

Ses Yalıtımında Akustik Kabinler ve Bariyerli Bondex Süngerler: Mükemmel Bir Kombinasyon Ses Yalıtımında Akustik Kabinler ve Bariyerli Bondex Süngerler: Mükemmel Bir Kombinasyon

Farklı yatırım ürünlerine para yatıran yatırımcılar için borsa yatırımının çeşitlendirme avantajı vardır. Borsa yatırımları, tahvil ve gayrimenkul gibi diğer yatırım türlerinden bağımsız olarak değer değiştirir. Hisse senedi tutmak, diğer yatırım ürünlerindeki kayıplara göğüs germenize yardımcı olabilir.

Mülkiyet

Hisse senedi satın almak, hisse satın aldığınız şirkette bir mülkiyet hissesi aldığınız anlamına gelir. Bu, hem borsaya yatırım yapmaktan hem de bir işletmenin sahiplerinden biri olmaktan doğan faydaları da getirir. Hissedarlar, şirket yönetim kurulu üyeleriyle ve belirli ticari kararlarla ilgili oy verir.

Daha Yüksek Riske Tabi

Borsaya yatırım yaparken, kazanç ne kadar yüksekse, para kaybetme riski de o kadar yüksek olur. Borsa fiyatları, emisyon şirketin kazançlarıyla bağlantılıdır. Bir şirket finansal zorluklar yaşadığında, hisse senedinin fiyatı hızla düşebilir. Borsadaki dalgalanmalar önemli yatırım kaybına yol açabilir. Eğer piyasanın büyük bir kısmı ekonomik sebeplerden dolayı kayıp yaşıyor ve piyasadan ayrılıyorsa, hisselerinizi başkasına satmakta zorlanabilirsiniz.

Zaman Alan Bir Yatırım

Borsaya yatırım yapmak piyango oynamak gibi değildir. Potansiyel kârlı hisse senetleri bulmak için araştırma ve yatırım analizi yapmanız gerekir. Borsaya yatırım yapmak pek çok kişi için zaman alan, karmaşık bir iş. Almak için bir hisse senedi bulduktan sonra bile fiyatın hareketini izlemeniz gerekir. Birçok yatırımcı uzun vadeli bir al ve tut stratejisi uygulasa da, bir yatırım seçeneğinin kötü olduğu ortaya çıkarsa hisse senedi pozisyonundan ne zaman çıkılacağını bilmek önemlidir.