İnsanların gündelik yaşamda kullandığı birbirinden farklı malzemeler bulunuyor. Bu malzemeler farklı yerlerde farklı biçimlerde olabiliyor. İş de onlardan bir tanesi de son derece geniş bir kullanım alanı olan paslanmaz çelik adı verilen malzemedir. Borşen Boru olarak biz de bu noktada çok geniş bir skalada çalışan ve ilgili standartlara göre paslanmaz çelik imalatı yapan bir firmayız.

Paslanmaz Çelik Nedir?

Paslanmaz çelik nedir sorusunun yanıtını vermeden önce adım adım gitmek gerekir. İlk olarak paslanmaz nedir sorusunun yanıtını vermek gerekir ise kavramsal olarak bakıldığında paslanma bir oksidasyon olarak adlandırılır. Paslanmaz olgusu da oksidasyonun olmaması anlamına gelir.

Buradan yola çıkarak paslanmaz çeliğin ne olduğunu ifade etmek gerekir ise demir alaşımıdır. Paslanmaz çelik nasıl üretilir derseniz onun da yanıtı şu şekildedir:  Demirin için en az %10.5 krom  ve en fazla %1.2 karbonun katılması imalat gerçekleşir. Krom değeri paslanmaz çeliğin kalitesini etkileyen çok önemli bir faktördür. Isıl işlem üretimin en temel ve olmazsa olmaz aşamaları arasındadır.

Paslanmaz Çelik Neden Tercih Edilir?

Paslanmaz çelik nedir sorusunun yanıtını üstte bu biçimde verdikten sonra en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de  paslanmaz çelik avantajları nedir, neden tercih edilir sorusudur. Bu sorunun yanıtı da aşağıda yer aldığı biçimdedir.  

  • Elbette ki paslanmaz olması başlı başına bir avantajdır ki buna bağlı olarak başka avantajları da ortaya çıkar.
  • Son derece estetiktir ki bu da kullanım alanı genişletir
  • Korozyon direnci oldukça yüksek olduğu için daha uzun süre dayanım gösterir
  • Çevre dostudur. Ekolojik dengeye zarar vermez
  • Paslanmaz çelik üretimi diğer metaryellerin üretiminden çok daha kolaydır
  • Diğer benzer malzemeler ile kıyaslandığında çok daha hijyeniktir.

Paslanmaz Çelik Fiyatları

Son olarak paslanmaz çelik fiyatları hakkında bilgi vermek gerekir ise şu bilgilere yer verilebilir. Bu ürünün fiyatı ürünün türüne göre farklılık gösterir. Toplu alımlarda elbette rakamlar çok daha uygundur.  Borşen Boru olarak bizim fiyatlarımız ürün ve hizmet kalitemiz de göz önüne alındığında son derece uygundur. Değişik ödeme biçimleri müşterilerimize sunularak kendilerini en zorlamayacak bir biçimde de ödeme yapmalarına olanak sağlanır.