Buzdolabının Sesli Çalışması Neden ve Çözümleri

Buzdolabının temel çalışma prensibi çerçevesinde içerisinde yer alan tüm besin ve içecekleri ideal derecede soğutması gerekir. Bu şekilde söz konusu unsurların ilk günkü tazeliğini koruyacak şekilde uzun süreler saklanabilmesini mümkün hale getirmektedir. Ancak buzdolabının bu temel prensibinin aksine ideal seviyede soğutma sağlayamaması buzdolabında bir problem olduğunu göstermektedir. Bu tip bir durum ile karşı karşıya kalınması durumunda en hızlı şekilde İzmir Arçelik Servisi merkezine profesyonel servis desteği için başvuru gerçekleştirilmesi gerekir. Buzdolabının teknolojisini yakından tanıyan ve tam teşekküllü gezici servis araçları ile her zaman bölge genelinde müdahale için hazır durumda bulunan uzman teknik personeller tarafından yetersiz soğutmaya neden olan ana arızanın tespiti ve onarımı kısa sürelerde gerçekleştirilmektedir.

Bu doğrultuda da buzdolabının ideal seviyede soğutma işlemi gerçekleştirememesi problemine ilişkin olarak ilk olasılık olarak buzdolabının sisteminde tıkanıklık meydana gelmiş olması olasılığı değerlendirilir. Buzdolabının sisteminde tıkanıklık yaşanmış ise söz konusu ‘tıkanıklık’ durumunun giderilebilmesi için ‘vakum’ işlemi uygulanarak, tıkanıklığın giderilmesi esnasında buzdolabının düşen gaz seviyesinin ideal ölçüye getirilebilmesi hedefi ile gaz şarjı uygulanır. Ancak buzdolabının sesli çalışması probleminin gerçekleşmesinin sistem tıkanıklığı olmadığı tespit edilir ise uzman Pendik Arçelik Servisi personelleri tarafından buzdolabının kondanserlerinde biriken ısının dışarıya atılamaması olasılığı değerlendirilir ki bu durumda kondanserden ısı atımı sağlanacak biçimde dolabın düzenlenmesi gerçekleştirilir.

Alanında uzman Çekmeköy Bosch Servisi teknik ekipleri tarafından yapılan kontrollerde bu iki olasılığında sesli çalışmaya neden olmadığı tespit edilir ise buzdolabının sistemine hatalı seviyede gaz şarjı uygulanmış olması olasılığı değerlendirilir ki bu aşamada ‘vakum’ uygulaması gerçekleştirilerek, buzdolabının ideal seviyede gaza sahip olması sağlanır. Eğer gaz seviyesi de ideal seviyede ise buzdolabının sesli çalışmasına neden olabilecek son ihtimal olan evaporatörde yüksek karlanma meydana gelmesi olasılığı değerlendirilir ki uzman teknik ekipler tarafından defrostsistemi kontrol edilerek, ideal tablonun oluşturulabilmesi için gereklilik teşkil eden müdahaleler yerinde gerçekleştirilerek, buzdolabının normal ses seviyesinde çalışmasını gerçekleştirebilmesi sağlanır. Buzdolabının yüksek ses problemine ilişkin müdahaleler en hızlı şekilde gerçekleştirilerek, arızanın kısa süre içerisinde giderilerek, yeniden ilk günkü kalite ve performansında bir çalışma gerçekleştirebilmesi sağlanabilmektedir.