Denizli’nin Çivril ilçesi’nde “Mutlu Aileler Sağlıklı Çocuklar” adlı eğitim semineri düzenlendi.

Çivril Belediyesi Eğitim ve Kültür Hizmetleri Müdürlüğü tarafından “Mutlu Aileler Sağlıklı Çocuklar” adlı eğitim semineri düzenlendi. Vali Recep Yazıcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, ailelerin çocuklarıyla arasında olan iletişime dikkat çekerek, “Aile içinde bireyler birbirleriyle konuşmaz oldular. Anne ve Baba dizilerle, çocuklar bilgisayar ve telefonlarla içli dışlı oldular. Akrabalarla ilişkileri kestik. Kısacası yabancılaşıyoruz” dedi.

Gürcan Güven, “Aile içinde zaman zaman telefonlarınızı, bilgisayarlarınız ve televizyonlarınızı kapatın, ailelerinizle sık sık yürüyüşlere gidin, beraber yemeğe çıkın, haftanın belirli saatlerinde çocuklarınızla birlikte kitap okuyun, komşu ve akraba ziyaretlerini kesinlikle ihmal etmeyin ve birlikte sosyal-kültürel faaliyetlerde bulunun.”

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nuran Ceren Güzel, tarafından aile içi iletişim ve öğrenci başarısında "Anne-Baba Rolü" konularında bilgilendirme yaptı.