Cumhurbaşkanı Erdoğan yargı atamaları töreninde konuştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, etken ve savcıların atamasının yapıldığı törene video konferans yöntemiyle katıldı. Atamalar başlamadan önce Hak Bakanı Abdülhamit Gül ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında, neşeli bir diyalog yaşandı. Dönem birincisiyle tanışan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dönem birincisi istediği yere gidecek değil mi? Olmaz hatalı bu. Ödülü olması lüzumlu Abdülhamit Bey. Eğer benim bir takdir yetkim varsa, ben derim oysa dönem birincisinin bir ödülü olması gerekli. Içten değil mi? Derhal bu işin hallolması gerekli." dedi ve güldü. Hak Bakanı Gül de gülümseyerek, konu hakkında egzersiz yapacaklarını söyledi. Bu neşelendirici diyalogların ardındaki atamalar bir bir yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan hak atamaları töreninde konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kura töreni öncesinde yaptığı açıklamalardan satır başları şu şekilde: "Mesleğe kabulleri yapılan 23. Dönem Dominant ve Cumhuriyet Savcılarımızın kura töreninin şanslı olmasının diliyorum. Bugün 1.379 başat ve savcımıza iş hayatlarında başarılar temenni ediyorum. Mahkeme salonları ve adliye binalarında yazar 'Adalet mülkün temelidir'  sözü tekrar tekrar sizlerin rehberi olmalı. Vasat bir kanunla bir dominant ve savcılar adaleti temsilcilik edebilir; lakin vicdanı olmayan hakim ve savcılar, elinde en mükemmel kanunlar bile bir işkence aracına dönüşebilir. İnsanların adalete güvenmediği toplumda ne huzur korunabilir ne de devlet düzeni sağlanabilir.
Türkiye geçmişte değişik dönemlerde maalesef bu sıkıntıları yaşadı. Kimi süre darbe, kimi zaman FETÖ gibi örgütlerin etkisi altına giren hak sistemimiz oldukça örselenmiştir. FETÖ'nün kumpasları da acı izler bırakmıştır. Bu yüzden sizden vicdanınızı ve imzanızı hiçbir kimsenin, hiçbir gücün emrine vermemenizi istiyorum. İçinizde fazla artı para galip gelmek isteyen varsa hatalı mesleği seçtiğini bilmelidir. Şöhret, şöhret arayan da yanlış mesleği seçtiğini bilmelidir.
Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak Anayasa'ya, kanunlara ve vicdanınıza tarafından verdiğiniz her kararda yanınızda olacağımdan şüpheniz bulunmasın. Kamuoyuna açıkladığımız adalet reformu stratejisi çerçevesinde ülkemizdeki standartları yükseltmenin de gayreti içindeyiz. Meclis'in yeni yasama döneminde yeni reform paketleri ile milletimizin huzurunda olacağız."
Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur