Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kampanyası Antalya’nın Alanya ilçesinde büyük ilgi görüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma-yazma seferberliği kampanyası kapsamında Alanya’daki 69 okulda kurs açıldı. Alanya’da yaş ortalamaları 49 olan 506’sı kadın toplam 564 kişi okuma-yazma öğrenmeye başladı. Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ile Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, okuma yazma seferberliği kampanyası kapsamında Parlayüksel İlkokulunda eğitim gören vatandaşları ziyaret ederek sohbet etti.

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile eşinin himayesinde Türkiye genelinde okuma-yazma seferberliği ilan edildiğini söyledi. Müdür Er, "Biz de bu çerçevede ilçemizde okuma ve yazma bilmeyen tek bir vatandaşımız kalmaması için çalışma başlattık. Şuana kadar ilçedeki 60 okuldaki düzenlenen 67 kursta 564 kişiye okuma-yazma öğretmeye başladık. Buradaki hedefimiz okuma-yazma bilmeyen en son kişiye ulaşabilmek. Bunu başarmak için kolektif bir çalışma gerekiyor ve basının katkıları da bizler için çok çok önemli" dedi.

"Biz vatandaşımızın ayağına gideceğiz"

Okuma-yazma bilmeyen vatandaşların en yakın milli eğitim kurumu veya halk eğitim merkezlerine müracaat yapmasını isteyen Er, şunları söyledi:

"Normalde bir kursu açabilirken en az 12 öğrenci olması gerekirken, okuma yazma seferberliği kapsamında tek bir kişi dahi olsa kursu açabiliyoruz. Burada yaş sınırlaması asla yok. Bazen bizim kulağımıza geliyor. İşte 80-90 yaşında olan vatandaşlarımız var ve bu yaş gruplarına öğrenim görmesi mümkün değil gibisinden söylemler oluyor. Biz bu görüşe kesinlikle katılmıyoruz. Biz vatandaşımızın ayağına gideceğiz. Okuma-yazma öğrenebildiği kadar en iyi şekilde eğitimi verip, cehaletle olan savaşımızı sonuna kadar sürdüreceğiz" diye konuştu.

"3 çocuğumla her gün okuma-yazma öğrenmek için geliyorum"

Okuma-yazma öğrenmek için kursa gelen 3 çocuk annesi Melek Karakaş ise böyle bir şeyin olduğunu duyunca hemen katıldığını belirti. Karakaş, "Evim çok uzak olmasına rağmen 3 çocuğumla her gün okuma-yazma öğrenmek için geliyorum. Anaokulunda çocuğum var, o da ben de okuma-yazma öğreniyorum. Eşim okuma-yazma öğrenmemi çok istiyor ve ehliyet alacağını söylüyor. Okuma ve yazmam olmadığı için çok zorlanıyorum. Mesela hastaneye gittiğimde sıra numarası öğrenmekte zorlanıyorum. Alışveriş yaparken ürünlerin fiyatını bilmiyorum" şeklinde konuştu.

"Cahildik okumayı öğreniyoruz"

52 yaşındaki Naziker Aslan, okuma-yazma öğrendiği için çok mutlu olduğunu aktardı. Aslan, "Hocamız öğrettiği bir kelime bile günlük yaşantımızda çok kolaylık sağlıyor. Cahildik okumayı öğreniyoruz. Devletimizden Allah razı olsun" ifadelerini kulandı.