Denizli (İHA) – Denizli’de, 700 öğrenci "Madde Bağımlılığını Bırak" etkinliğinde sigara ve alkolün zararlarına dikkat çekmek amacıyla yürüdü. Öğrencilerin ellerinde döviz ve sloganlarla yaptığı yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

Denizli İzciler Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, okullardaki izci grupları ve dernek bünyesindeki gönüllülerden oluşan 700 öğrenci, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’ndan Ulu Camiye kadar Atatürk Bulvarı boyunca yürüdü.

"Sigaraya hayır, alkole hayır", "telefonla oynama vaktini boşa harcama", "bağımlı olma hayatını düşün", "sizi bitirmeden siz onu bitirin", "yaşam kalitesini yükseltin bağımlı olmayın", "maddeye değil yaşama bağlı ol", dövizleri taşıyan öğrencilere, çevredeki vatandaşlar da destek verdi. Yolda sigara içerek yürüyüş yapan kişilere öğrenciler, "sigarayı at" diye seslendi. Öğrencileri dinleyen vatandaşlar sigaralarını attı.

Denizli İzcileri Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Derya Özcan, toplumun dikkatini çekmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek "Madde bağımlılığı ve zararlı alışkanlıklar ile mücadele kapsamında böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı 50 okul ve yaklaşık 700 öğrencimiz katıldı. Bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar ile ilgili topluma mesaj vermek istedik. Son zamanlarda artan her türlü bağımlılık ile ilgili mücadele yapmak zorundayız. Gelecek nesillere bu mesajı vermezsek geleceğimiz bu gençlerimiz ve çocuklarımız koruyamayız. Yürüyüş ile de bu etkinliğimize toplumumuza duyurduk" dedi.

Etkinliğe katılan öğrenciler ise madde bağımlılığına karşı olduklarını belirtti. Etkinlikte telefon bağımlılığına da dikkat çekildi.