Dyson, elektrikli aracına ait yeni görüntüler yayınladı Geçtiğimiz sene ekim ayında elektrikli vasıta  projesini sonlandırdığını duyuran  Dyson  sürpriz bir hamle ile bu modelin prototipini geçtiğimiz haftalarda görücüye çıkarmıştı.

Dyson'ın yeni elektrikli otomobili, tek sorumluluk ile 965 kilometrelik sürüş imkanı sunacak. Bu menzil, elektrikli araba dünyasıının en dikkat çeken firmalarından birisi olan Tesla'nın Model X'te sunduğu menzilin takriben iki katı.

Şirketten konu ile ilgili yapılan açıklamaya kadar araç, bu menzile ulaşmak için Dyson’ın kendi geliştirdiği katı hâl bataryalarından faydalanıyor. Aracın içinde yer alan iki elektrikli motorun her biri, 200 kW şiddet üretiyor.

7 koltuklu SUV sınıfındaki araç, 0’dan 100 kilometre hıza 4,8 saniyede ulaşabiliyor. Elektrikli aracın en yüksek hızı ise 200 kilometre/saat. Dyson gücünü elektrikten bölge otomobilinin prototipinine ait yeni kareleri kamuoyu ile paylaştı. İşte yeni elektrikli otomobilden görüntüler: dyson dyson dyson dyson dyson dyson
Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur