Döşemealtı Belediyesi tarafından Eğitim Öğretime açılan Ekolojik Kreş’in minik öğrencileri portakal bahçesinde meyve topladı, hasada yardım etti.

Klasik kreş eğitimlerinin yanı sıra günlük çiftlik hayatının öğretildiği bahçesinde oluşturulan mini uygulama tarlalarıyla sebze ve meyve yetiştirilen Ekolojik Kreşte minikler portakal hasadı yaptı. Yeşilbayır Mahallesi’nde bulunan portakal bahçesine giden Ekolojik Kreş öğrencileri öğretmenleri nezaretinde ağaçlardan portakal topladı. Daha önce kreş bahçesinde bulunan mini tarlalarında çiçek ve sebze dikimi yapan minikler, tavuk, horoz, tavus kuşu, ördek, midilli ve keçilerle çiftlik hayatını öğreniyor.

Yetişen ürünlerin hasadını yapmayı öğrenmek için bu sabah otobüslerle portakal bahçesine götürülen minik öğrenciler ayaklarına galoş giyip daha önceden hazırladıkları sepetlerle portakal topladı. Minikler toprağa ve ağaca dokunmanın heyecanını yaşarken, kendi topladıkları portakallarla okullarının yolunu tuttu. Ekolojik kreş öğrencilerinin dalından topladıkları portakallar görevliler tarafından sıkılarak kahvaltı saatinde miniklere ikram edilecek.