Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Avni Gümüş, yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşaat çalışmalarının devam ettiği iddialarıyla ilgili, “Kooperatife karşı açılmış hiçbir dava bulunmuyor. Bize ulaşan herhangi bir yürütmeyi durdurma kararı yok” dedi.

Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Avni Gümüş, ‘Yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşaat yaptıkları’ yönündeki iddialara yönelik açıklama yaptı. 1999 yılında tahsisini aldıkları alanda 17 kişinin evleri veya seraları bulunduğunu söyleyen Gümüş, 16 kişi ile anlaştıklarını ancak evi kooperatife ait tapulu alanda bulunmasına rağmen bir kişinin yüksek meblağda para istediği için anlaşamadıklarını ileri sürdü. Gümüş, Kooperatif adına açılmış herhangi bir dava bulunmadığını kaydetti. Hazine’ye karşı açılmış bir dava olduğunu bildiren Gümüş, “Dükkanlarımız kooperatif adına hem tescilli hem de tapulu arazide. Kooperatif adına açılmış bir dava olmadığı için biz müdahil bile olamıyoruz. Kaldı ki elimize ulaşmış herhangi bir yürütmeyi durdurma kararı da yok” dedi.

Yaklaşık 550 dönümlük arazinin tahsisini kooperatif adına 1999 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan aldıklarını kaydeden Gümüş, “Şuanda 270 dönümü tapusuz, kalan kısmı tapuludur. Tapulu arazi üzerinde ilk etap dükkanlarımızı inşa ediyoruz. 274 dükkanımızı tamamladık. Bir tane iskansız, ruhsatsız, tapusuz dükkanımız yok. Burada yasa dışı tek bir şey yok. Tamamladığımız dükkanlarımız hizmet vermeye başlamış durumda. Türkiye tarihinde ilk olarak 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Kanununa göre 3 tane dükkanın inşaat ruhsatını Ankara’dan Bakanlıktan aldım” diye konuştu.