Fenerbahçe'den Choupo-Moting girişimi Paris Saint-Germain, Almanya doğumlu Kamerunlu saldırı oyuncusu Eric Maxim Choupo-Moting'e sözleşme uzama opsiyonunun kullanılmayacağı ve gelecek sezon kadrosunda düşünülmediği için sözleşmesinin yenilenmeyeceği bildiriminde bulundu. Fransız televizyonu RMC Sport'ta bulunan habere göre; 1 Temmuz'da bağımsızlık oyuncu konumuna gelecek olan Choupo-Moting, yeni kulüp arayışlarına başladı. Choupo-Moting'e menajeri yoluyla ulaşan kulüplerin Fenerbahçe ve Schalke 04 olduğu belirtildi.
Her iki kulüple de ön görüşmeler yapan Choupo-Moting'in menajerlik şirketi ROGON, önümüzdeki günlerde maddi konularda da toplantılar yapacak ve oyuncuya teklifleri sunacak. Schalke ve Fenerbahçe aralarında son kararı Choupo-Moting verecek. Hamburg'da göstediği performansla uyarı çeken Choupo-Moting, 2011'de Mainz'a, 3 sezon daha sonra da Schalke'ye transfer olmuştu. Alman ekibinde 3 sene forma giyen Kamerunlu oyuncu, 2017 yazında bonservissiz olarak Stoke City'e gitmiş ve etkin futboluyla PSG'nin yolunu tutmuştu. Sol kanat, santrfor ve forvet arkası bölgelerinde oynayan 31 yaşındaki oyuncu, Fransız ekibinde 48 maçta 8 gol 3 asistlik bir performans sergiledi.
Yaşı: 31
Boyu: 1.91
Ayak: Sağ
Uyruk: Kamerun-Almanya
Mevkisi: Sol Açık-Forvet
Oynadığı Kulüpler: Hamburg, Nürnberg, Mainz, Schalke, Stoke, PSG Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur