Gayrettepe – İstanbul Havalimanı metro tünelleri açılıyor İstanbul Havaalanı'na hızlı ve konforlu erişim sağlanacak şekilde projelendirilen Gayrettepe – İstanbul Havaalanı metro tünelleri açılıyor. Tüm metrolarda azami hız 80 km iken, Türkiye’de ilk kez bir metro sistemi, 120 km/saat sürat yapacak şekilde projelendirildi. Tamamlandığında bu proje, Türkiye’nin ilk 'Hızlı Metro' sistemi olacaktır." Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gayrettepe-Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli İlk Işık Töreni”ne video konferansla katıldı... İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları... ''Bugün Anneler Günü ayaklarının altı öpülesi annelerimizin Anneler Günü'nü kutlayarak sözlerime başlıyorum. Tünel inşaatında ışık görünme töreni vesilesiyle birlikte olduğumuz metronun ülkemize bahtı açık olmasını diliyorum. Bu metro hattının devreye girmesiyle İstanbul Havalimanının ulaşım sorunu tamamen gevşemiş olacaktır. İstanbul Havaalanı'nı şehir merkezine bağlayan bu metro hattıyla İstanbul'un dünya şehri özelliğini azıcık daha güçlendiriyoruz.
Durmak değil, corona virüs vesaire bizi durdurmuyor, yolumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Gelişmiş devletlerin dahi çaresiz kaldığı salgın sürecini Türkiye olarak kendi ihtiyaçlarımızı karşılamanın ötesinde destek vererek yaşadık. İstanbul Havaalanı Raylı Sistem Hattı, İstanbul’ un Avrupa yakasında yapılması planlanan en kayda değer metro hatlarından biridir. Bu hat ile, İstanbul Havalimanına çabuk ve konforlu erişim sağlanacak şekilde şehrin önemli toplu taşım transfer merkezleri ve şehir halkı içi raylı sistem hatlarıyla entegrasyonu temin edilecektir. Toplam uzunluğu takriben 70 kilometre olacak hattın, Gayrettepe- İstanbul Havaalanı yönünde uzunluğu takriben 37,5 kilometre, İstanbul Havaalanı-Halkalı yönünde ise 32 kilometre olarak tasarlanmıştır. İstanbul Yeni HavalimanıGayrettepe – İstanbul Havalimanı Metro Hattı İstanbul Avrupa Yakasının kuzey kesiminde, doğu – batı aksında konumlandırılmıştır. Şişli, Kağıthane, Eyüp ve Arnavutköy İlçeleri’nden geçmektedir.
Sefer sıklığının 3 dakika olarak planlandığı hatta, maksimum işletme hızı 120 km/saat olup, istasyonlar ve güzergâh araçların 4’lü ya da 8’li diziler halinde işletilmesine imkân tanıyacak şekilde tasarlanmıştır. Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur