Isparta İl Emniyet Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu Okulcanlar Projesi kapsamında Hakkari ilinden 10 başarılı ortaöğretim öğrencisi, başlarında öğretmen ve Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliği’nden yetkilinin nezaretinde Isparta’ya ve oradan da Eğirdir’e geldiler.

 

İlçe Emniyet Müdürü Ercan Demir’in rehberlik ve organizasyonu ile Eğirdir’in tarihi yerlerini gezen öğrenciler ve beraberinde onları yalnız bırakmayan Isparta Altınbaşak Lisesi öğrencileri Gülbudak Soğuk Hava Tesisleri’ni de ziyaret ettiler.

 

Eğirdir’de önce İlçe Kaymakamlığını ziyaret eden öğrenciler ve beraberindekiler daha sonra Belediye’ye uğrayarak Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ile birlikte oldular.

 

            Başkan Özmeral, öğrencileri sıcak ve samimi bir karşılama sonrası makam odasında misafir etti. Elmaların ikram edildiği salonda Başkan Özmeral’in eğitimci kimliği ile sohbet etmesi öğrencileri çok rahatlattı. Başkan Özmeral’in, Eğirdir’in bir Selçuklu şehri olduğunu ve Kültür ve tabiat varlıkları bakımından zenginliklerini çeşitli yönleri ile öğrencilere anlatması faydalı oldu. Başkan Özmeral, Türkiye’nin hızla geliştiği ve güçlendiğini, 20 yıl kadar önce parası olanların bile uçağa binemediklerini belirterek “sizlerin yarıyıl tatilinde Hakkari’den uçakla gelmeniz buralarda rahatça gezmeniz, misafir edilmeniz büyük gelişmenin işaretidir.

Buraları geziyorsunuz. İnşaallah aranızdan yüksek tahsil için tercihlerini Isparta, Eğirdir için kullananlar olur. Hakkari’ye dönüşünüzde, ailelerinize, arkadaşlarınıza gezi hatıralarınızı güzelce anlatırsınız. Sizleri tekrar Eğirdir’imizde görmek isteriz. Hepinize başarılar diliyorum” dedi. Başkan Özmeral, öğrencilerle ve beraberindekilerle toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinden sonra Eğirdir Belediyesi yazılı bere ve Eğirdir’le ilgili kitaplardan öğrencilere hediye etti.

Belediye Başkanı Özmeral ve İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz birlikte Eğirdir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Okulu’nda öğle yemeğinde öğrencileri yalnız bırakmayarak sohbet ettiler.  

İlçe Emniyet Müdürü Ercan Demir ve gelen misafir öğrenciler Başkan Özmeral’e ev sahipliği yapmasından ve yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ettiler.