Hem yırtıcı hem evcil Hayvanlar Aleminin en geniş sülalesi; Kuşlar

Bazı canlılar çok eski zamanlardan beri insanlara eşlik eder. İnsanların işlerine yardımcı olmalarının yanı sıra yalnızlıklarına da eşlik eder. Günümüzde ise insanlar evde kendilerine ve çocuklarına arkadaşlık etmek için evcil hayvanlar edinirler. Bu canlıların başında kedi, köpek, kuş ve balıklar gelir. Özellikle kuşlar evde bir ses ve neşe kaynağı olurlar. Kuşların birçok farklı cinsi bulunur. Evlerde özellikle muhabbet kuşları tercih edilir. Bunun sebebi ise konuşurken muhabbet kuşları duydukları sesleri tekrar etmeleridir. Kuşlar doğal ortamlarından çıkıp ev ortamına girdikleri zaman bazı özelliklerini kaybeder ve yeni özellikler edinirler. Örneğin, insanlarla ilişki kurar, uyku düzenleri değişir ve taklit yeteneği kazanırlar.

Kuşlardan Beslenme

Fakat kuşların beslenmeleri de oldukça farklıdır. Darı ve tohum yanında mutlaka gerekli vitaminleri vermek gerekir. Aksi durumda yeterli büyüme ve gelişmeyi gösteremezler. Kuş yemi seçerken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunur. Kuşun cinsi, yaşı ve türüne göre yemleri de değişkenlik gösterir. Ayrıca kuşlarda hazımsızlık için de kuş kumu temin edilmesi gerekir. Kuş kumu oldukça önemli ve  etkilidir. Özellikle evcil kuşlar için çok önemlidir. Evcil kuşlarda en çok önerilen kum ise kalamar olarak adlandırılan kemiksi yapı olur.

Kuş Ürünleri ve Bakımı

Ayrıca kuşların tek ihtiyacı yem değil kafes, kuş evi, kuş banyosu, sulukları, vitamin, gaga taşı ve kafes aksesuarları da olur. Özellikle gaga taşı kuşların gagalarını sivriltmeye yarar. Bu sayede besinleri kolaylıkla parçalar ve gaga üzerindeki ölü hücreler atılır. Bunun haricinde kuşların tırnakları da düzenli bir şekilde bakımı yapılmalı ve kısaltılmalıdır. Bu işlem için özel kuş banyoları bulunur. Ayrıca kuş kafeslerinde ihtiyaçlar dışında birçok kafes aksesuarı da bulunur. Özellikle kuşlar aynaları çok severler. Kafes içerisinde iyi vakit geçirmelerini sağlarlar.

Kuş yemi fiyatları

Piyasada birçok farklı kuş yemi bulunur. Bu yemleri seçerken bazı hususlara dikkat edilmesi gerekir. Kuşun yaşı, cinsi, üreme durumu gibi faktörler dooğrultusunda seçim yapılmalıdır. Bu yemler içerisinde ihtiyaca göre takviye vitamin ve mineraller bulunur. Bu nedenle kuş yemi fiyatları da değişkenlik gösterir. Siz de kuşunuzun ihtiyacı doğrultusunda bir seçim yapabilirsiniz.