İçişleri Bakanlığı: Bingöl'de 90 artçı deprem yaşandı İçişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yapılan yazılmış açıklamada, dün saat 17: 40 sıralarında Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 5,7 büyüklüğündeki depremin ardındaki ikisi 4 üzeri 90 artçı zelzele meydana geldiği açıklama edildi. Açıklamada, Bingöl'de 17 kişinin depremden etkilendiği, 1 güvenlik korucusunun şehit olduğu, Erzurum'da 4 kişinin etkilendiği, tedavisi tamamlanan 3 kişinin taburcu edildiği, 18 kişinin tedavilerinin sürdüğü kaydedildi. Hasarın yoğunlaştığı Dinarbey, Elmalı, Kaynarpınar köylerinde enteresan aşağı yurttaş bulunmadığı ifade edilen açıklamada, şu bilgiler verildi: "Ekiplerimiz kadar tarama çalışmaları devam etmektedir. Bingöl İl merkezinde herhangi bir felaket ya da yaralanma olayı meydana gelmemiştir. Yedisu ilçesinde Elmalı, Kaynarpınar ve Dinarbey köylerinde 8 vatandaşımız göçük altından çıkarılarak hastaneye sevk edilmiştir. Karlıova ilçesi Kaynarpınar Jandarma karakoluna ait gözlem kulesinde meydana gelen hasar sonrası 1 güvenlik korucusu yaralanmış, 1 güvenlik korucusu şehit olmuştur. Kaynarpınar köyünde çatı göçmesi sonucu yaralanan 1 çocuk ambulansla hastaneye sevk edilmiştir."
Erzurum'un Çat ilçesinde yer sarsıntısı nedeniyle Söbeçayır Mahallesi Dorabi mezrasında hafif yaralanan 4 kişinin hastaneye sevk edildiği, 9 ağıl ve 12 evde zarar meydana geldiği aktarılan açıklamada, "Hınıs ve Varto'da herhangi bir hasar olmadığı bilgisi alınmıştır. Bingöl İl AFAD Müdürlüğü koordinasyonunda AFAD, UMKE, 112 Ivedi, İtfaiye, Jandarma ekipleri bölgeye sevk edilmiştir. Bölgeye toplam 94 vasıta ile 801 personel sevk edilmiştir." ifadesine yer verildi. Deprem bölgesine mobil koordinasyon tırı, 20 ambulans, 12 UMKE aracı, mobil komuta aracı, ivedi müdahale ünitesi ve lojistik vasıta sevk edildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Siirt, Mardin, Batman, Sızı, Ankara, Bursa ve Malatya illeri teyakkuza geçirilmiştir. Genelkurmay Başkanlığına ait 2 uçak ile Jandarma Genel Komutanlığına ait 2 helikopter teyakkuzda bekletilmektedir. Jandarma Genel Komutanlığı göre emniyet tedbirleri, çadır kurma ve yardım faaliyetlerini cesaretlendirmek nedeniyle 2 tabur (487 personel) görevlendirildi. Muş, Adıyaman ve Şanlıurfa illeri taranmış olup herhangi bir olumsuz durumun olmadığı bildirilmiştir. Enerji Bakanlığından alınan bilgilere göre herhangi bir enerji kesintisi olmamıştır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından alınan bilgilere tarafından Türk Telekomun değişmez şebekesinde ve servislerinde herhangi bir negatif şart veya kesinti bulunmamaktadır. 7 mobil baz istasyonu bölgeye sevk edilmiştir."
Açıklamada, barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla Bingöl'e 1242 çadır, 3248 yatak, 3300 battaniye, 3300 yastık çarşaf seti ile 2052 mutfak seti sevk edildiği aktarıldı. Erzurum'un Çat ilçesine 240 çadır, 105 battaniye gönderildiği belirtilmiş açıklamada, "Türk Kızılay göre 3 bin şahsiyet sıcak yemek, 150 çadır, 1500 battaniye, 292 yatak, 6 genel kasıt çadırı ile 65 personel ve 20 araç durum bölgesine sevk edilmiştir. Psikososyal yardım çalışmaları zarfında Bingöl Aile, Alıştırma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünden 16 personel durum bölgesine sevk edilmiştir. Gelişmeler peşine düşüp takip edilmektedir." denildi. Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur