Döşemealtı Gençlik Meclisi’nin genç vekilleri, İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıldönümünde ilçenin tarihi, doğal ve kültürel yerleri ile belediyenin vizyon projelerinin hayata geçirildiği alanlarda İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudu.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in vizyon projeleri arasında yer alan ve ilçe gençlerinin yerel yönetimlerde söz sahibi olması, kent yönetimine katılmaları amacıyla 3 yıl önce kurulan Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) genç vekilleri, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla özel bir proje hazırladı.

Genç vekiller, proje kapsamda İstiklal Marşı’nın her bir mısrasını Döşemealtı’nın farklı bir tarihi, doğal ve kültürel mekanında okudular. DÖGEM’in genç vekilleri, binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip Karain, Termessos, doğal güzellikler arasında yer alan Kırkgöz Gölü ve Güver Uçurumu, kültürel miras Evdirhan, Kırkgözhan, ilçenin vizyon projeleri Döşemealtı Hastanesi ile Merkez Müze Camii gibi alanlarda İstiklal Marşı’nı okudu. İstiklal Marşı ile çekimler ise, 1 haftada gerçekleştirildi.

Döşemealtı Gençlik Meclisi’nin genç vekilleri, hazırladıkları projeyle İstiklal Marşı’na farkındalık oluşturarak, ilçenin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı hedeflediklerini ifade etti.

"Mehmet Akif’i rahmetle anıyoruz"

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, gençlere yönelik çalışmaların meyvelerini verdiğini belirterek, "Genç vekillerimiz İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ilçenin tarihi ve kültürel mekanlarında okuyup, özel bir projeye imza attı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu vesileyle İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıldönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle anıyorum" dedi.