Denizli’de, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Denizli Şubesi tarafından "Annem Futbol Oynuyor" organizasyonu gerçekleştirildi.

Denizli’de, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinleri çerçevesinde, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Denizli Şubesi tarafından bu yıl "Annem Futbol Oynuyor" etkinliğinin 9’uncusu düzenlendi. Halı sahada düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Denizli Şube Temsilcisi Bülent Fil, bu yıl ki etkinlik sloganlarının ’Kadına Saygı’ olduğunu söyledi.

Bülent Fil "Bu sene 9’uncusunu yaptığımız Dünya Kadınlar Günü etkinliğimiz ’Annem Futbol Oynuyor’ organizasyonunda, her sene yaptığımız gibi bu sene de öğrenci velisi annelerimiz ile yaptığımız bir organizasyon onlara teşekkür ederiz. Bu organizasyonumuzu yapmamızın temel amacı, toplumda duyarlılığı arttırmak, bu sene ki sloganımız ’Kadına saygı.’ Bunun için bütün erkekler olarak, bizi dünyaya getiren, kadınların arkasında olduğumuzu düşünmemiz lazım. Onlara gereken saygıyı göstermemiz gerekiyor. Geçen yıl özellikle kadına olan şiddet neticesinde bir sürü kadınımız vefat etti. Bunun önüne geçmek için, farkındalık oluşturacağız. El birliği ile kadına şiddete son vereceğiz" dedi.

Etkinliğe katılan anneler de amaçlarının kadınlara saygı duyulması ve fırsat verildiğinde kadınlarında erkeklerin yaptıkları işleri yapabileceklerini göstermek olduğunu belitti. Müsabakalarda ise kıyasıya mücadele eden kadınlar futboldaki hünerlerini sergiledi. Müsabakaların ardından katılımcılara sertifika verilirken, turnuvaya destek olanlara ise plaket verildi.