Kirpik lifting, İngilizcedeki lifting, yani kaldırmak, kıvırmak fiilinden de anlaşılacağı üzere kirpiklere doğal bir hacim vermek için yapılan işlemdir. Kendi doğal kirpiklerinizin kıvrılması ve daha hacimli görünmesi için yaptırabileceğiniz bu işlemi, oldukça temiz ve profesyonel çalışan bir güzellik merkezinde yaptırmanız sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Bu yüzden steril bir ortamda, uzman bir hizmet sunan firmaları tercih etmeniz sizin için daha iyi olacaktır. Tam da bu noktada devreye giren Protez Tırnak firması, deneyimli ekibi ve hijyenik ekipmanları ile size dilediğiniz hizmeti sunar. İşlemin öncesinde ve sonrasında yanınızda olan bu firma sayesinde siz de göz alıcı kirpiklere sahip olabilir ve doğal bir şekilde ışıldayan kirpikleriniz ile güzelliğinizi taçlandırabilirsiniz.

Lifting işlemi, sanılanın aksine kirpikleri döken ya da seyrelten bir işlem değildir. Tamamıyla kendi kirpiklerinizin yukarı doğru kaldırılması ve kıvrılmasını esas alan bu yöntem, özel bir teknik ile yapıldığı için kirpikleriniz uzun süre kıvrık bir şekilde kalır. Ortalama 45 dakika ile 60 dakika arasında değişen bir sürede uygulanan bu işlemi şu kişiler tercih edebilir;

  • Seyrek ve hacimsiz bir kirpik yapısına sahip olan insanlar
  • Makyaj yapmadan ya da maskara sürmeden doğal bir dolgunluğa sahip olmak isteyen insanlar
  • İpek kirpik uygulamasının dinlendirme sürecinde olan ve kirpiklerinin kıvrık gözükmesini isteyenler

KİRPİK LİFTİNG HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

  • Bu işlemin ne kirpiklere ne de göz ve göz çevresine herhangi bir zararı yoktur.
  • Haftalarca kullanabileceğiniz kirpiklerinizin maksimum 3 ay kadar gönül rahatlığıyla keyfini çıkarabilirsiniz.
  • Bu işlemi dilediğiniz kadar yaptırabilirsiniz. Fakat önceki işlemden sonra 1 – 2 ay kadar bir sürenin geçmesini beklemek sizin için daha iyi olacaktır.
  • Kirpik lifting işlemini regl döneminde yaptırmamalısınız ve yaptırdıktan sonra gözlerinizi yağ bazlı temizleyicilerle temizlememelisiniz.
  • Bu işlemi kesinlikle uzman bir yere yaptırmalısınız. Kendiniz yapmayı denememelisiniz ya da merdiven altı güzellik merkezlerinden kesinlikle uzak durmalısınız.
  • Ameliyat geçirmiş gözlere sahipseniz ya da hamileyseniz de bu işlemi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

KİRPİK LİFTİNG İLE KİRPİK PERMASI ARASINDAKİ FARKLAR

Kirpik perması, kirpik lifting gibi bir uygulama değildir. Sonuçları benzese de aslında birbirinden çok farklı olan bu iki işlemin temel farkı, kirpik permasının bigudiyle yapılıyor olmasıdır. Bigudiye sarılan kirpiklerin büyük bir çoğunluğunun, her ne kadar dikkat edilse de bigudinin üzerine yapışması ve bunun sonucunda kirpikleri dökmesi oldukça sık rastlanan bir durumdur. Bu yüzden lifting işlemi, permaya göre daha mantıklıdır.