Isparta’nın ayıbı, Sav girişindeki koku probleminin çözümü noktasında Deri ve Karma OSB Yönetimi’nden duyarlı yaklaşımlar gösteriliyor.

Isparta Belediyesi’nin arıtma tesisinin de bulunduğu bölgede Deri OSB ve Karma OSB Yönetimi, kendilerinden kaynaklanan sorunun çözümü için önemli adımlar attı. İlk adım olarak arıtmadan çıkan atık suyun kapalı sistemle bertarafı oldu. Deri ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtrak, arıtma tesisinin üzerinin kapatılması projesinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2018 programına alındığını açıkladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Süreyya Sadi Bilgiç’e destekleri için teşekkür eden Bıtrak, 2.8 milyon TL maliyetli iş için BAKA’dan da destek verileceğini söyledi. Vali Şehmus Günaydın’ın desteğiyle BAKA’dan 1,5 milyon TL’lik mali destek almak için proje hazırladıklarını belirten Bıtrak, arıtma tesisinin üzerinin kapatılması çalışmalarına 2018 yılı içinde başlanacağını müjdeledi. OSB ve Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtrak, kendi kaynakları ile koku sorununun çözümüne yönelik önemli bir adım attıklarını da anlattı. Arıtma tesisinden çıkan atık suyun kapalı sistemle bertarafı için 1200 metre boru döşediklerini kaydeden Bıtrak, “arıtma tesisimizden çıkan atık sular artık kapalı sistem ile Sav deresine bırakılıyor. Eskiden açıktan attığı için hem görüntü kirliliği hem de koku sorunu yaratıyordu. Şimdi kapalı sistem ile atık sular bertaraf ediliyor” ded