Kredi hesaplama seçenekleri ile istediğiniz kredi türünün faiz oranlarını, maliyetlerini ve geri ödeme tutarlarını hesaplayabilirsiniz.

Kredi Türleri ve Kredi Hesaplama

Bankalar çeşitli başlıklarda krediler vermektedir. Bu kredilerin her birinin konusu farklıdır. Yani taşıt kredisi, ihtiyaç kredisi, konut kredisi şeklinde uzar da uzar. Bu kredilerin her biri için maliyetler ve faiz oranları farklıdır. Her biri için farklı kredi hesaplama seçenekleri devreye girmektedir.

Kredi alırken en çok bakmamız ve dikkat etmemiz gereken hususlardan biri hiç kuşkusuz faiz oranı ve kredi maliyet tutarıdır. Kredi maliyeti olarak alınan tutar her ne kadar az gibi görünse de bizim için önemli bir rakam olabilir. Bu rakamı banka veya finans kuruluşu ilk etapta alsa bile sonradan bu rakamı alma şansımız vardır. Diğer taraftan bizim en çok dikkat etmemiz gereken nokta kredi faiz oranıdır. Ülkemizin için de bulunduğu durumda kredi faiz oranları oldukça yüksek olup, bu durum bizim için önemlidir. Çünkü geri ödeme miktarımız üzerinde önemli bir etkendir.

Kredi Türleri Nelerdir?

Günümüz bankacılık sisteminde artık her konu için kredi çekmek mümkün. Bankaların verdikleri kredilerde genel olarak ihtiyacınıza göre çekmeniz sizin için daha faydalı olacaktır. Bu noktada kredi türlerini bilmeniz sizin için faydalı olacaktır. Kredi türlerine bakacak olursak;

  • İhtiyaç kredisi
  • Konut kredisi
  • Taşıt kredisi
  • Çiftçi kredisi
  • Ticari kredi
  • Kobi kredisi

şeklinde bir listeleme yapabiliriz. Bu listelemenin dışında da vade türlerine göre bir listeleme yapabiliriz. Kısaca bu kredi türlerini açıklayacak olursak;

İhtiyaç kredisi: Kısaca kısa vadeli ve düşük tutarlı nakit ihtiyaçları için kullandığımız kredi türüdür. Bu kredi türünü bankaya gitmeye gerek kalmadan internet bankacılığı ve/veya telefon bankacılığı aracılığıyla çok kısa bir süre içerisinde kullanabilirsiniz. Eski ismi tüketici kredisidir.

Konut kredisi: Konut satın almak için kullanılan kredi türüdür. Mortgage kredisi olarak da bilinmektedir.

Taşıt kredisi: Araba satın almak için kullnaılan kredi türüdür. En çok kullanılan kredilerden biridir.

Çiftçi kredisi: Çiftçilere özel olarak düşük faizli ve ötelemeli olarak sunulan kredi türüdür.

Ticari kredi: Ticari işletmeler tarafından kullanılan kredi türüdür. Farklı faiz oranları, ödeme planları ile karşımıza çıkmaktadır.

Kobi kredisi: Kobiler tarafından acil ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılan kredi türüdür.

Kredi Hesaplama

Kredi hesaplama için faiz oranları ve maliyetler devreye girmektedir. Faiz oranları sürekli olarak değişiklik gösterdiği için şubeye gidemiyorsanız internet üzerinden yapabilirsiniz. Dilerseniz ALJ Finans üzerinden de hesaplama yapabilirsiniz.