Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim çalışmaları kapsamında Maltepe'de halka hitap etti. Erdoğan'ın Maltepe'deki mitinginin ayrı bir özelliği var. Bu miting; Başbakan Erdoğan'ın Maltepe'deki ilk, İstanbul'daki son mitingiydi.

2 MİLYONU AŞKIN İNSAN MALTEPE'DE ERDOĞAN'I İÇİN TOPLANDI

Saatler öncesinden miting alanına gelen yüzbinlerce insan, Erdoğan için toplandı. Yerel seçimler öncesi Yenikapı'da yapılan mitingde 2 milyona yakın Ak Parti seçmeni bir araya gelmiş, rekor denebilecek bu sayı günlerce gündem olmuştu. Erdoğan'ın Maltepe mitinginde ise sayının 2 milyonu aştığı görüldü.

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASI

Başbakan Erdoğan, konuşmasına İstiklal Marşı okuyarak başladı.

İstanbul, bugün seni sevdayla selamlıyorum İstanbul. Tepelerini, minarelerini, camilerini selamlıyorum. İstanbul'daki sayısız evliğyayı gönül dostlarını hürmetle selamlıyorum. Cihanı titreten sultanlarını mihnetle selamlıyorum. Tüm İstanbullu hemşehrilerimi selamlıyorum. Bugün yine çok muhteşemsin İstanbul. İşte bugün anadolu yakasında Maltepe'de yine tarih yazıyor, yine tarih inşaa ediyorsun ey İstanbul. Şu muhteşem manzara varya, kükreyiş var ya inanın bu manzara dostlarımızın yüreğine su serpiyor. Kardeşlerimizin gönlünü ferahlatıyor.

SEN UMUTSUN İSTANBUL

Senin dik ve onurlu duruşun var ya İstanbul, zalimlerin yüreğine korku salıyor. Sen dimdik durduğun müddetçe adaletin sancağı yere düşmez. Sen burada mertçe durduğun sürece zalimlerin gözüne uyku girmez. Sen umutsun İstanbul. Sen Fatih'in şehrisin, sen Fatih Sultan Mehmet'in torunlarının şehrisin. Sen şehitler diyarısın.

Ne büyüksün ki kanın kaldırıyor tevhidi. 
Şarkın en sevgili sultanını Salahaddin’i, 
Kılıç Arslan gibi iclaline ettin hayran... 
Sen ki, İslam’ı kuşatmış, boğuyorken hüsran, 
O demir çemberi göğsünde kırıp parçaladın; 
Sen ki, ruhunla beraber gezer ecramı adın; 
Sen ki, a’sara gömülsen taşacaksın...
Heyhat, Sana gelmez bu ufukalar, seni almaz bu cihat... 
Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, 
Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber.

GAZZE'NİN MASUM ÇOCUKLARINA SELAM GÖNDERİYORUZ

Bugün burada sadece 10 ağustos mitingimizi yapmıyoruz. Biz bugün Irak'a biz buradayız diyoruz. Suriyeli, Libyalı, Mısırlı kardeşlerimize biz buradayız diye haykırıyoruz. Bugün buradan Filistin'e Kudüs'e, Ramallah'a, Nablus'a, kardeşleriniz işte burada diye sesleniyoruz. Buradan Gazze'nin çocuklarına mazlumlarına selam gönderiyoruz.

ABDÜLHAMİT'İN DEDİĞİ GİBİ OLDU

Dillerimizle, duamızla senin yanı başındayız. 100 yıl önce Şücaiye'de mehmetçiğimizi çektik ama yüreğimizi geri çekmedik. Teodor Herz bir elçi gönderiyor ulu Hakan Abdülhamid'e. Sultan Abdülhamd toprak karşılığında yüklü miktarda para veriyor. sultan Abdülhamid diyor ki bu toprak Türk halkınındır benim değil. Yahudiler milyonlarını saklasınlar. İmparatorluğum parçalanınca belki de Filistin'i tek kuruş ödemedin alabilir. Ancak diyor kadavralarımızı parçalayabilirsiniz ama canımı parçalatmam dedi. Tam da Abdülhamid'in dediği gibi oldu. Öldürerek zulmederek Filistin'in o topraklarda yaşam haklarını ellerinden aldılar.

FİLİSTİNLİLERE TAHAMMÜLLERİ YOK

Şu anda orada tutunmaya çalışan Filistinlilere tahammülleri yok. Onlar da yurtlarını terk etsinler. Şimdi rahatsız eden bir cümleyi söylüyorum. Hitler gibi İsrail de ari bir ırk yaratma gayreti peşinde.

TÜRK AMERİKAN DOSTLUK GRUBU BENİ TEHDİT ETTİ

Türk Amerikan Dostluk Grubu bana mektup yazıyor güya beni tehdit ediyor. Aynı şekilde cevaplarını alacaklar. O ayrı. Kadınları öldürüyorlar ki Filistinli doğurmasınlar. Bebekleri öldürüyorlar ki büyümesinler. Erkekleri öldürüyorlar ki savaşmasınlar.

KILIÇDAROĞLU KONUŞSANA

Türkiye'deki tutuklu gazetecileri soranlar Filistin'de ölenler gazeteci değil mi? Ey Kılıçdaroğlu ey Bahçeli sizin gideek yeriniz var mı? Bir de yanlarına bir monşer aday aldılar. Kılıçdaroğlu, İsrail'de basın özgür diyordun. Filistin'de 10 gazeteci öldürüldü niye susuyorsun, konuş konuş. Dualarımızla itirazımızla, diplomatik girişimlerimizle biz Gazze'nin yanındayız.

7 Temmuz'dan bu tarafa kadar TİKA koordinasyonunda Gazze'ye ciddi miktarda yardım ulaştırdık. 17 bin 500 aileye gıda paketi, 15 bin kişiye sıcak yemek 20 ton ilaç ve tıbbi malzeme temin edildi. AFAD'la DİKA'yla Diyanetle, TRT, AA ile Gazze'deyiz. Yaralıların tedavi edildiği şifa hastanesini biz yaptık. GAzzeli kardeşlerimize bunu armağan etik. Gazze için ne yaptınız diyenler Gazzelilere sorsunlar cevabını alırlar.

TÜRKMENLERE GİDEN YARDIMI ENGELLEDİLER

Pensilvanya ve onun uzantısı bu işte başı çekiyor. Çünkü onların otoritesi onlar. Bunlar talimat almadan iş yapamazlar. Mavi Marmara olayında bunlar İsrail'in yanında yer almadı mı? 7 Temmuz'da yine otoritelerineboyun eğip bize saldırdılar. Gazze'yi bırak Türkmenlere bak diyorlar. Ama Türkmenlere giden yardımı engellemediler mi?

SUUDİ ARABİSTAN BUNU GÖREVDEN ALIN DEDİ

Suudi Arabistan bize dedi ki bu monşer adayı alın dediler. Sonra bana diyor ki arkamda durmuyorsunuz. Bana nişan taktılar diyor. Eee biran önce gidesin diye sana nişan taktılar. Sen nasıl olurda IŞİD'in saldırılarından bizi sorumlu tutarsın. MHP'nin milliyetçiliği fasondur fason. CHP'nin de halkçılığı da yapaydır.

TERCÜMAN MI SEÇİYORUZ

Yok neymiş kaç dil biliyor. Yahu biz tercüman mı seçiyoruz devleti yönetecek adam mı? Ben işte tercümanlarla işi götürüyrorum. Sadece monşer değil CHP'nin genel müdürü gibi bu da çarkçı. Çarkçı Kemal'imiz vardı şimdi bir de çarkçı Ekmel'imiz var.

TÜRKİYE İLE DERTLENMEYEN TEVECCÜH GÖREMEZ

Ne diyeyim, profesör. Bugün bir şey daha söylemiş ben edebiyatçıyım diyor. Hazırsa şunu da izleyelim. Yahya Kemal'in şiirinin ismini bile bilmiyor. Hal bu. Dün Hatay'da konuşuyor. Uluslararası ilişkilerde ne kadar başarılı olduğunu söylüyor. Çekoslavakya devlet başkanı benim arkadaşım diyor. Artık Çek Cumhuriyeti var ya. 21 sene oldu. Yarın da çıkıp Yugoslavya derse şaşırmayın. Yarın çıkıp SSCB derse şaşırmayın. CHP ve MHP genel müdürleri milleti eğlendiriyordu şimdi bir tane daha ortak buldular. Hissalı harikalar kumpanyası. Monşerde sigortalar attı. Ben CHP'ye MHP'ye gönül veren kardeşlerime ben üzülüyorum. Bu çarkçı adayını getirdiler bunu dayattılar. Pensilvanya, iş dünyası getirdiler bu adayı piyasaya sürdüler. Türkiye ile dertlenmeyen Türkiye'den teveccüh göremez.

İSTANBUL BİZE KILAVUZ OLDU

İstanbul haftaya bugün bu çakma adaya cevabını sandıktan verecektir. İstanbul her zaman bizim rehberimiz oldu. İstanbul bize kılavuz oldu. Biz sadece İstanbul'u değil Anadolu'yu, balkanları, Avrupayı birlikte tanıdırk. Çünkü İstanbul merkezdir merkezdir. İstanbul Türkiye'nin de dünyanın da özüdür. siyasete ilk adımı da buradan attık.

MESELEMİZ HER ZAMAN HİZMET OLDU

Bizim meselemiz her zaman hizmet oldu. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Birileri hırslarının peşinden koştu. Birileri paranın peşinden koştu biz bayrak aşkının peşinden koştuk. Ben demedik biz dedik. Sadece yola bakanlardan olmadık. Kadrolarımızı iyi kurduk.

Nice suikast girişiminde bulundular onlar bize kar etmedi. Pınarhisar'a girdik bir es verdik dedik çıktıktan sonra 14 Ağustos'ta 13. kuruluş yıldönümünü kutlayacağız.

Gitmediğim vilayetler ilçeler kalmadı. Dünyanın 100'e yakın ülkesine defalarca resmi ziyaretlerde bulunduk.

İNSANIMIZI DENİZİN ALTINDAN YÜRÜTTÜK

Fatih gemileri karadan yürüttü biz de insanımızı denizin altından yürüttük Marmaray'la. Çıkmış bu Ekmel diyor ki Maramray'ı Süleyman Bey başlattı. Eline diline dursun senin, dersini çalış gel. Utanmasa da Yavuz Sultan Selim köprüsünü de o başlattı diyecek.

İNLERİNE GİRDİK

Ben size Yenikapı'da ne dedim. İnlerine gireceğiz dedim. Girdik mi, girdik? Hiç bir hakim savcı bir bakanın uluslararası görüşmelerini dinleme hakkınsa sahip değildir. 12 yılda yaptıklarımızı anlatmak günler sürer. Milletimize Fatih'in torunları olduğunu hatırlattık. Selçuklu'nun bakiyesi olduğumuzu hatırlattık. İnşallah cumhurbaşkanı seçilirsek aynı tutku ile size hizmet vermeye devam edeceğiz.

EĞER ÖLÜRSEM VASİYETİMDİR

Nolur, pazar günü sandık başına gitmekten imtina etmeyin. Bu başbakan olarak İstanbul'da yapacağımız son miting olacak. Bu yola sizlerle birlikte çıktık. Ne yaptıysak birlikte yaptık, neyi başardıysak birlikte başardık. Bu kutlu şehir bize dualarını göndermeseydi bu kadar eser vücuda gelmezdi. Çalışmaya devam edeceğiz. Ben bugün İstanbul'a veda etmiyorum. Allah takdir ederse doğduğum bu şehirde vefat etmek, bu şehirde defnedilmek benim en büyük vasiyetimdir.