Manavgat Külliye Camii’nde Manavgat Müftülüğü ve Manavgat Kaymakamlığı Engelliler Koordinatörlüğü işbirliği içerisinde Manavgat’ta yaşayan işitme engelli vatandaşlara yönelik din eğitimi veriliyor.

Manavgat Külliyesi Camii İmam Hatibi Mustafa Yılmaz’ın anlattığı bilgiler Manavgat Kaymakamlığı Engelliler Koordinatörü Guddusi Aydın tarafından işaret diline dönüştürülüyor. Perşembe günleri yatsı namazının ardından gerçekleştirilen 2017 yılının son eğitimini Manavgat Müftüsü Mustafa Atilla verdi.

Manavgat Müftüsü Atilla, “İşitme engelli kardeşlerimize 2010 yılından bu yana devam eden bir ders halkamız var. Manavgat Kaymakamlığımız Engelliler Koordinatörü Guddusi Aydın Bey’in çevirmenliğinde din görevlimiz Mustafa Yılmaz hocamız ders yapıyor. Bunu ben çok önemsiyorum çok güzel bir etkinlik olduğuna inanıyorum” dedi. İşitme engellilerin yanı sıra görme engelliler için de dini programlar uygulandığını belirten Müftü Atilla, görme engelli 3 bayanın Kur’an-ı Kerim öğrendiğini söyledi. Külliye Camiinde gerçekleşen eğitimin ardından tahtaya Fatiha suresini yazan işitme engelli Avni Öz’e cami cemaatinden turizmci Selim Erol tarafından Ayetel Kürsi duasının bulunduğu bir çerçeve hediye edildi.

Manavgat Kaymakamlığı Engelliler Koordinatörü Guddusi Aydın ise 2010 yılından bu yana derse katılan işitme engelliler arasından kura çekerek 10 kişi belirleyeceklerini ve bu kişileri Umreye götüreceklerini söyledi. Aydın, “Mustafa hocamla beraber nasip olursa hayırseverlerimizi dolaşacağız en az 10 kişiyi götürebilecek meblağı sağlayabilirsek nasip olursa önümüzdeki 15 tatilde 10 kişiyi umreye götürme hedefimiz var. Daha fazla kaynak sağlanabilirse daha fazla kişiyi götüreceğiz. 2010 yılından beri derslerimize katılan arkadaşların sürekli biz yoklamasını yaptık hepsinin katılım dokümanı var en çok katılan 20 kişiden kura çekeceğiz. Niye bunlardan çünkü bunlar bu işe gönül vermiş, sevmiş, isteyen kişiler” diye konuştu. Aydın, bu fikri ilk ortaya atan ancak hayatını kaybeden Mehmet Öz’ün vekaletiyle de kardeşi Avni Öz’ü Umreye götürmek istediklerini de sözlerine ekledi.