Koronavirüs nedeniyle açık havada da maske kullanımı zorunlu olunca vatandaşların hastalık nedeniyle hastaneye başvurdukları ortaya çıktı. İzmir'de bir özel hastanede Kulak Burun Hastalıkları Uzmanı olan Prof. Dr. Murat Cem Miman, Son aylarda burun tıkanıklığı sebebiyle hastaneye başvuranların oranında yüzde 20 artış yaşandığını belirtti. Hastaneye rahatsızlık nedeniyle başvuranların arttığını bildiren Miman, “Türklerde burun ucu desteği birazcık kuvvetsiz.

Maske takılmaya başladıktan daha sonra burnun kutup kısmına maskenin ağırlığını gelmesi buradaki tıkanıklığı artırdı" dedi. Miman, "Maske takma zorunluluğu özellikle burun tıkanıklığı yönünden bezginlik yaşama potansiyeli olan hastalarımızı açığa çıkarttı. Sokaklarda, caddelerde genel olarak maskesini altında içten indiren veya indirmek zorunda kalan kişiler görüyoruz. Bu şahısların maskelerini indirmelerinin bir sebebi var.

Türk ırkında burun ucu desteği biraz çelimsiz. Burun ucuna dokunduğumuzda burun ucu dudağımıza içten yaklaşıyorsa bu burun ucu düşük demektir. Türklerde bu durum oldukça yaygın. Maske takılmaya başladıktan sonra burnun sırık kısmına maskenin ağırlığını gelmesi buradaki tıkanıklığı artırdı." ifadelerinde bulundu. Maske kullanımı hastaneye başvuranları arttırdı #1 Burun tıkanıklığı nedeniyle doktora başvuran vatandaşlardan Serdar Gündem, "Maske kullanmaya başladıktan sonra nefes almada sorunlar yaşadığımı ayrım ettim. Bundan öncesinde böyle bir sorunumun olduğunu bilmiyordum. Burnumun tıkanık olduğunu ayrım ettim ve doktora başvurdum" dedi. Maske kullanımı hastaneye başvuranları arttırdı #2 Maske kullanımı nedeniyle burun tıkanıklığı yaşamasa da baskı nefes aldığını söyleyen Ahmet Gürtürk, "Ara Sıra nefes alma zorluğu yaşıyorum. Kesintisiz aynı maskenin içinde hava alışverişi yapıyoruz. Sıcak havalarda maske kullanımına bağlı olarak nefes alıp verirken zorlanıyorum" diye konuştu. Maske kullanımı hastaneye başvuranları arttırdı #3

Maske kullanımı hastaneye başvuranları arttırdı #4

Maske kullanımı hastaneye başvuranları arttırdı #5 Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur