PSA Grubu’nun lüks markası DS Automobiles çağdaş tasarımı ve güncel teknolojileri kullanması haricinde titiz işçiliğiyle de gösterişli.

DS otomobillerinin iç mekanları için döşeme üretimine odaklanan özel atölyesi DS Design Studio Paris sayesinde, DS 3 Crossback, DS 7 Crossback ve DS 9 modelleri dikkatli ve iddialı işçilik sunuyor. Burada ortaya çıkan bir işçilik biçiminin de dericilikte, "inci" dikişleri anlamına geldiği belirtiliyor. Fransızca adından (point perle - inci tanesi) anlaşılacağı gibi, "inci dikişleri" inci motiflerinden oluşuyor. Zarif teferruatlar için "haute couture" tasarımda kullanılan bir nakış tekniğinden esinlenen bu tarz, köklü Fransız geleneğinin ruhuna yerinde yol almak isteyen DS otomobillerinin siklet verdiği noktalardan biri. DS Automobiles modellerinin koltukları bu teknikle döşenerek bir marka tescili yaratmayı seçmiş.

İlk kez DS Divine konsept otomobilinde markanın detaycılığını uygulamak için sergilenen "inci" dikişlerinin üretim testlerinin zorlu sınırlarını aşması gerektiği belirtilen. Couleurs et Matieres" atölyesinin dikiş makinelerinden birinde, yüzlerce kumaş, eşantiyon ve çağdaş eşyaların ortasında hayal edilen "inci" dikişleri ayrıntılı dikiş testlerinin sonucu ortaya çıkmış. Konsept otomobilinde beğenilen inci dikişleri, üretilmek ve özellikle sağlamlık kazandırılmak amacıyla baştan tasarlanmış. Üç takvim araştırma ve testlerin ardındaki, Thierry Metroz'un yönetimindeki proje DS 7 Crossback'te kullanılmak üzere hayata geçirildi.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur