Pnömatik Aktüatörlü Kelebek Vana Nedir?

Pnömatik aktüatörler geniş kullanım alanı ile günlük hayatın birçok noktasında sıklıkla karşınıza çıkar. Güvenilir ve yüksek hızlı bir çalışma sunan pnömatik aktüatörler bu özelliği ile tercih edilenler arasında yer alır. Açma ve kapama sistemleri açısından rahat olan  pnömatik aktüatörler bu özelliği ile tercih edilebilirliğini artırmaktadır.

Pnömatik aktüatörler yapısı gereği diğer aktüatörlerden farklı olarak hava basıncı ya da farklı gazların basıncının yönlendirilmesi ile çalışma sağlarlar. Çift etkili olanlar farklı girişlerde basınçla uygulanan hava ile çalışır. Tek yönlü olanlar ise içerisinde bulunan yay sistemi ile çalışmayı sürdürür.  Ayrıca pnömatik aktüatörlerin döner tip ve silindir biçiminde farklı şekilleri bulunur.

Vanalar ve valfler pnömatik aktüatörlerdeki basınçlı hava yönlendirilmesi ile doğrudan bağlantılıdır. Sistemin çalışmasında etkin rol oynayan vanaları seçerken ekstra dikkatli olmanız gerekir. Tamamıyla sızdırmaz özellikte olan kelebek vanalar en güvenli seçeneklerin başında yer alır. Yer açısından oldukça avantajlı olan kelebek vanalar aynı zamanda boru hattında da az bir yer kaplar.

Çatı Tamiri Fiyatları Çatı Tamiri Fiyatları

Pnömatik aktüatörlü kelebek vana temelde pnömatik aktüatör ve kelebek vana olmak üzere iki ayrı parçadan meydana gelir. Otomasyon sistemine uygulanması rahat olan kelebek vanalar çok düşük bir basınç kaybıyla çalışma özelliği sunar. Kelebek vanalar aynı zamanda ekonomik bir seçenek olarak karşınıza çıkar.

Pnömatik Aktüatör ve Kelebek Vana Neden Önemlidir?

Otomasyon sistemlerinde ve sanayi endüstrisinde aktüatörler geniş bir yer kaplar. Pnömatik aktüatörlü kelebek vana basınçlı hava ile çalışan ve bu alanda sıklıkla kullanılan ürünlerden biridir. Kelebek vananın üzerine yerleştirilen pnömatik aktüatör sayesinde güvenli, hızlı ve ekonomik bir ürün deneyimi elde edilir. bu noktada birden fazla avantajı bir arada sunan pnömatik aktüatörlü vanalar en çok tercih edilenler arasında yer alır.Çalıştırılma ve kapanma prensipleri bakımından basit olan kelebek vanalar bu özelliği ile kullanım noktasında çeşitli avantajlar sağlar.

Aktüatör vana ve daha fazla ürün seçeneğine tek bir yerden ulaşmak için https://www.smstork.com adresini inceleyebilirsiniz.