Turizm sektöründe kalitenin önemini vurgulamak amacıyla GM Turizm ve Yönetim Dergisi tarafından 2010 yılında başlatılan Qm Awards için hazırlıklar başladı.

Gm Turizm ve Yönetim Dergisi olarak 2010 yılında başlatılan Qm, bu yıl da turizm endüstrisi paydaşlarını ve sektöre hizmet veren kurumsal şirketleri ödüllendirecek. Her yıl Kasım - Aralık aylarında www.qmawards.com ve www.gmdergi.com siteleri üzerinden oylama ile başlayan ve Aralık ayı içerisinde gerçekleşen “Quality Management” ödülleri, iki aşamalı sistemden oluşuyor.

İlk aşamada genel adaylar kamuoyuna sunuluyor, adayların aldığı oylara göre belirlenmiş nihai liste tekrar oylanıyor. Yaklaşık 43 bin turizm endüstrisi profesyonelinin, çalışanlarının, üyelerinin ve yatırımcılarının katılımıyla gerçekleştirilen QM oylaması, turizm endüstrisine e-posta, www.qmawards.com ve www.gmdergi.com online sitelerimiz üzerinde yer alan oylama linki ile ulaştırılıyor. Oylamalar sonucunda oluşan nihai adaylar, POYD Yönetim Kurulu’nca son bir değerlendirmeden geçerek kazananlar belirleniyor.