Rize’de 300 yıllık cami restorasyon kurbanı Rize’nin değişik köylerinde çoğu tarihi cami var. Çivi kullanılmadan tamamen el işçiliğiyle yapılan camiler koruma altında.
Görenleri kendine hayran bırakan tarihi camilerden biri de Çayeli ilçesine emrindeki Ormancık Köyü’nde. 300 yıllık olduğu aşina tarihi Ormancık Köyü Camii’nde restorasyon çalışması yapıldı. (Caminin eski hali) Oysa yüklenici firmanın yaptığı çalışmalar görenleri ayaklanma ettirdi. Bir dönem medrese olarak kullanılan caminin daha aşağı katı, yapılan işlemlerin arkasından bir müştemilata benzetildi. (Caminin yeni hali) KANALİZASYONU DEREYE BAĞLADI Caminin şadırvanlarında yapılan egzersiz da büyük bir çevre sorunu olarak göze batıyor. 
O Kadar oysa tuvalet giderleri Senoz Vadisi’nin berrak sularına akıtılıyor. Türkiye’nin kültür varlığının böylesine beceriksizce yapılan çalışmalarla mahvedilmesiyle ilgili yetkililerin harekete geçmesi bekleniyor. 2017 yılında dönemin Rize Valisi Erdoğan Bektaş camiyi ziyaret etmiş ve el işçiliklerine hayran kalmıştı. Eski Vali Bektaş, “Tarih, bir milletin iki taraflı karakter ve değerlerini gösterir. Bu camimizde de bu izleri görmemiz olası. Son derece zengin ve hareketli ahşap oyma desenleri bünyesinde barındırıyor. Rize’de buna aynı birçok tarihi ahşap camimiz var. Bize düşen devir bu tarihi değerlerimizi en iyi şekilde koruyup, gelecek kuşaklara aktarmaktır” açıklamasını yapmıştı. Restorasyon çalışması yapan müteahhitin bir milletvekili ile yakın ilişkiler içinde olduğu ve süreci böyle elinde tuttuğu yöre halkı tarafından aşina bir hakiki. Rize’de 300 yıllık cami restorasyon kurbanı Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur