Ronaldinho aylar sonra konuştu Sahte pasaport sebebiyle Paraguay'da geçirdiği hapis günleri sona eren, ülkeyi terk etmemek kaydıyla tahliye edilen ve Paraguay'da Hotel Palmaroga'da mahkeme gününü bekleyen Ronaldinho, Katalonya merkezli spor gazetesi Mundo Deportivo'ya konuştu. İşte Ronaldinho'nun hapis günleri ve yaşadıkları... Barcelona, bu engebeli günlerinde yanına oldu mu? "Barcelona bana defalarca sevgiyle ve saygıyla yaklaşmıştır. Bütün kalbimle tüm Barcelona camiasına ve taraftarlarına teşekkürlerimi sunuyorum." Puyol, senin durumunla yakından ilgilendi. Onun gözünde bu kadar kıymetli olduğunu biliyor muydun? "Carles ile aramız daima çok özel olmuştur. çok iyi biri. Sadece Carles değil tüm Barcelona camiasıyla aramda özel bir tahvil var. Ben futbolu heves ve profesyonellikle oynadım. Onlar da benim nasıl biri olduğumu biliyor ve şiddet günlerimde yardım elini esirgemediler. Carles'in ben hapisteyken sözleri çok önemliydi. Bana baskı verdi."
Bulunduğun otel, Barcelona kulübüne ait. Kaderin böyle bir şehirde ve bu şekilde tecelli etmesi nasıl hissettiriyor? "Otelin Barcelona'ya ait olduğunu biliyorum. Barcelona ve ben, sonsuza kadar birlikte olacağız. her zaman ikinci vatanım, Barselona şehri olacak. Kalbimin derinliklerine yer alan, unutulmaz bir yer." Futbolun dünyanın her yerine en birleştirici sporlardan biri olarak kabul ediliyor. Ne düşünüyorsun? "Futbol tekrar hoş! Benzersiz ve global bir fenomen. Hayatım her tarafında bana kapıları açan bir armağan oldu. Dünya başıma yıkılırken veya bundan böyle nefes alamazken bile yolumu aydınlattı."
Pandemi sonrası futbol, sence nasıl olacak? "Dünya olarak bambaşka bir tecrübe yaşıyoruz. Uzun vakit maçlar oynanmadı. Stadyumlar manâsız kalacak ve bunu düş bile edemiyorum. Taraftarın verdiği ekstra enerji olmayacak. Hepimiz, bu 'yeni normal'e adapte elde etmek zorundayız." Barcelona formasıyla yaşadığın en unutulmaz lahza hangisiydi? "Bir tanesini seçemem. Barcelona ile yaşadığım birçok unutulmaz lahza var. çok büyük kupalar kazandık." Seninle karakterize edilen ve herkese şen bir gülümsemen var. Bu gülümsemeni kaybettiğin oldu mu? "Hayat daima basit değil lakin aralıksız etrafıma neşe saçmaya çalışırım. Bunu da futbol oynayarak yaparım. En kötü anlarda, en mutsuz zamanlarda bile futbola sarılırım." Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur