Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, ’Görme Engelliler Haftası’ nedeniyle sağlık tesislerinde görevli 40 görme engelli çalışanla buluştu.

Antalya İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, ’7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’ nedeniyle sağlık tesislerinde görevli 40 görme engelli çalışanla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mehmet Akdağ, Başkan Yardımcıları Dr. Sıdıka Birgül Yılmaz, Dr. Murat Bilbay, Sağlık Hizmetleri ile İlaç ve Tıbbi Cihaz Başkanı Uzm. Dr. Özlem Karataş, Başkan Yardımcısı Dr. Çağla Evrim Erkal, görme engelli sağlık çalışanları ve müdürlük personelleri katıldı.

Hülür, yeni yönetim ekibiyle, görme engelli personelin iş ortamında yaşadığı sorunları dinlemek ve gerekli iyileştirmeleri planlamak için programı düzenlediklerini söyledi. Hülür, "Sağlık Bakanlığı tarafından görmenin normal gelişimini engelleyecek risk etmenlerini saptamak ve yetersiz görmesi olan olguları erken dönemde tanımak amacıyla Görme Tarama Programı yürütülmekte. 0-3 aylık bebeklere ’Çocuk İzlem Protokolleri’ kapsamında aile hekimlerince göz taraması yapılmakta. Bir üst merkeze sevk edilen bebek ve çocuk hastalar göz hastalıkları uzmanları tarafından muayene edilmekte. 36-42 aylık çocuklara Aile Sağlığı Merkezlerinde aile hekimi tarafından kırmızı refle testi yapılmaktadır" dedi.

Hülür, konuşmasının ardından görme engelli personelin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.