Schumacher, ameliyat edilecek Formula 1'in bir çoklarına tarafından gelmiş geçmiş en iyi pilotu olan Michael Schumacher'den haber var. 2013 yılında emekliliiği sırasında gittiği bir tatilde, Fransız Alpleri'nde kayak yaparken, kaza geçiren ve kafasını bir kayaya çarpan efsane yarış pilotu bu kaza sonrası komaya girmişti. Uzun süredir İsviçre'nin Cenevre kentindeki evinde yaşamına aralıksız Schumacher, yaşanan kazadan sonra ufak iyileşme belirtileri gösterse de komada kalmaya devam etti. Schumacher'in yaklaşık 7 sene önce geçirdiği kaza beyninde bir kanamaya neden oldu. Laf konusu kanama, beyin ile beyni çevreleyen zar arasında oluşuyor ve beyne yaptığı baskı nedeniyle yüksek vefat riski taşıyor.
51 yaşındaki Schumacher'in tekrar bir ameliyata gireceği öğrenildi. Efsane pilotun ailesi işlem her tarafında, Schumi'nin sıhhat durumunu olabildiğince gözlerden uzaktan tuttu ama medyanın konu üzerindeki ilgisi sayesinde yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Daha önce Schumi'nin çare sürecinde yer alan kardiyoloji doktoru Philippe Menasche ameliyat için; "Gaye Michael'ın merkezi sinir sistemini yenilemektir." dedi.

Beyin cerrahı Dr. Nicola Acciari ise; "Son 20 yılda bilim fantastik bir gelişme gösterdi. Fakat bu bizim hala insan beyni hakkında kısıtlı bilgimiz olması gerçeğini değiştirmez. Bu tedavinin ne getireceğini tahmin edemeyiz." ifadelerini kullandı.
Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur