Yetimlerin yüzünü güldürmek isteyen bağışçıların yanı sıra, Yardımlaşma Derneği bu kış pek çok mazlum yoksul aile çocuğuna kış yardımı yaptı. Çocuklar bu yardımı mazlum çocuklara verdi. Kış aylarında Afganistan sizi gülümsetebilir. Şefkat Eli Derneği, tüm yıl boyunca özellikle mazlum bölgelerde yoksul ve yetim çocuklar için çok çalıştı.

Yetim Programı İçinde Neler Yer Alıyor?

 Şefkat Eli Derneği maddi ve nakdi yardımların yanı sıra doğal afetlerde de ülkemize her zaman destek olan ender derneklerden biridir. Son dönemde doğal afet eğitim ve tatbikatlarıyla dikkatleri üzerine çeken dernek, şimdi de Afganistan'daki yoksul çocuklara yardım ediyor. Şefkat Eli Derneği Yetim Programı'nın organizasyonu sayesinde, Afganistan'daki bağışçılar başta olmak üzere, yoksul ve savaştan zarar görmüş ülkelerin desteğiyle haklara hizmet etmeye devam ediyor. Derneğe bağış yapan ve tekrar bağış yapmak isteyen herkes daha barışçıl bir çalışma izleyecektir. Su kuyusu gibi birçok yardım da Şefkat Eli programında yer alır.

Yetim Çocuk Ve Ailelerine Şefkat Eli Destek Oluyor

Ülkemizdeki en köklü yardım kuruluşlarından biri olan Şefkat Eli Derneği, Afganistan'da mazlum anneler ve babasız çocuklar için yaptığı çalışmalarla biliniyor. İnsanların yüzünü güldüren ve umut veren bu dernek çocuklara çeşitli araçlar sunuyor. Program araçları ve botu kullanılır.

Çocukların kışlık ayakkabı ve bot ihtiyacını karşılar, bu sayede küçük ayaklar soğuktan donmaz ve kış aylarını sıcak geçirir. Kışın başında donmalarına engel olan çocuklara mont bağışlamaya başlayan dernek sayesinde, kış ayları öksüz yetimler için daha rahat geçti. Kız ve erkek çocuklarına yapılan mont yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Bunlar ile beraber kurban bağışı da yapılmaktadır.

Yolcu360, Yılın Parlayan Araç Kiralama Ofislerini Seçti ve “Bizim Yıldızımız”' Ödüllerini Sahiplerine Ulaştırdı! Yolcu360, Yılın Parlayan Araç Kiralama Ofislerini Seçti ve “Bizim Yıldızımız”' Ödüllerini Sahiplerine Ulaştırdı!

Kışlık Giyim Yardımları da Yine Şefkat Eli Derneğinden

Kışlık giyim yardımcıları; kış ayları yoksullar ve yetimler için daha zordur. Afganistan aynı zamanda soğuk bir ülke olduğundan, buradaki çocuklar dünyanın diğer bölgelerine göre daha hızlı hastalanabilir ve güçten düşebilir. Yardımcıların desteği sayesinde kış normalden biraz daha rahat geçiyor. Çocuklara kalın ve sıcak kışlık giysiler verilir. Önce yardım edip sonra yetimlere yardım eden bağışçılar bu kış daha mutlu bir yıl geçirecekler.

Yardım kuruluşları kışlık giyim yardımının yanı sıra gıda ve ilaç yardımlarını da tüm hızıyla sürdürüyor. Bağışçılar ayrıca, imkânları kısıtlı çocuklara ulaşmayı amaçlayan derneklerle de çok ilgileniyorlar. Burada dernek çalışanları ve dernek üyeleri, gerçekten ihtiyacı olan herkesi bulur ve bu yönde daha fazla yardımcı olur. Adak kurbanı gibi birçok yardım için derneğe başvurabilirsiniz.