Süleyman Demirel Üniversitesi Tekstil ve El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezince düzenlenen sergide, Süleyman Demirel, Mimar Sinan, Marmara, Sakarya, Trakya, Kırşehir Ahi Evran, Çanakkale 18 Mart, Pamukkale, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve Isparta İl Kültür Müdürlüğünden sanatçıların emek vererek hazırladıkları eserler beğeniye sunuldu.

Geleneksel Türk Sanatları, resim, fotoğraf, heykel, grafik ve seramik alanından olmak üzere toplam 66 eser sergi sanatseverlerden tam not aldı.

Ayrıca Çanakkale Arkeoloji Müzesi, Çanakkale Deniz Müzesi, İstanbul Deniz Müzesi, Harbiye Askeri Müzesi, Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü de eserleri ile bu sergiye katkıda bulundu.
Sergide, savaşta kullanılan tabancalar, Osmanlı, İngiliz, Alman, Anzak askerlerine ait şapkalar, el bombaları, çantalar, barut kutuları, mataralar, toplar, havacı bröveleri, Çanakkale Savaşını yansıtan tablolar, fotoğraflar, belgeler, dioramalar gibi objeler de yer alıyor.

Sergi, 25 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak.