Antalya Serik Belediyesi, kış mevsimi öncesinde dere ıslah çalışmaları ile yağmur suyunun akışına engel olan sazlık alanların temizliğine başladı.

Serik Belediyesi periyodik hale getirdiği kanalizasyon hat temizliğine başladı. Yapılan çalışmalarla birlikte taşkınların büyük ölçüde önüne geçilmesi sağlanıyor. Her yıl derelerde yapılan ıslah çalışmalarıyla birlikte büyük taşkınların oluşması engelleniyor. Serik Belediyesi´ne ait araçlarla gerçekleştirilen çalışma ile etkili yağışlar sonrasında kentin sorunlu noktalarında önemli oranda su baskınının yaşanmaması hedefleniyor.

Çalık: “Amacımız vatandaşın yaşam alanını ve sağlığını etkileyecek faktörleri ortadan kaldırmak’’

Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, çalışmaların sadece dere ıslah çalışmaları olmadığını söyledi. Çalışmaların çevre düzenini ile beraber vatandaşların yaşam alanı ve sağlığını etkileyecek faktörleri ortadan kaldırmak olduğunu belirten Çalık, “Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte belediye olarak dere ıslah çalışmalarına hız verdik. Vatandaşlarımızın yağmur suyundan zarar görmemesi için dere ve yağmur suyu kanalları kontrolden geçiyor. Kırsal mahallelerimizde dere yataklarında temizlik ve genişletme çalışmalarımızla üretime katkı sağlayan çiftçimizin zarar etmemesi için her yıl olduğu gibi bu yılda gereken önlemleri almaya devam ediyoruz. İnşallah bu yılda hep birlikte kazasız belasız bir kış mevsimi yaşarız’’ dedi.