Koronavirüs tedbirleri zarfında hükumet tarafından alınan yeni tedbirleri protesto etmek için Sırbistan'da göstericiler sokağa döküldü. Dün başkent Belgrad'da başlayan gösteriler bugün diğer şehirlere de yayılarak devam etti. Belgrad'ın yanrı sıra, Nis, Kragujevac ve Novi Sad gibi diğer büyük şehirlerde de protestolar düzenlendi. Sırbistan'da koronavirüs tedbirleri protestosu sürüyor #1
Belgrad'daki milli meclis binası önünde toplanan binlerce gösterici, polisin güvenlik kordonunu aşarak binaya girmek isterken, emniyet güçleri göz yaşartıcı gazla göstericilere müdahale etti.

Ülkedeki muhalefet kanadından da destek bölge göstericiler, polislere sert cisimler atarken, çıkan arbedede muhalif Serbest Ahali Hareketi Başkanı Sergej Trifunovic de başına darbe aldı.

Koronavirüs tedbirlerine tepki nedeniyle başlatılan ama geniş katılımlı hükümet karşıtı protesto gösterilerine dönüşen olaylarda, Novi Sad şehrindeki radyo ve televizyon binasının kapısı taşlarla kırıldı.

Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, bugün düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki barışı ve huzuru hiç kimsenin bozmasına izin vermeyeceğini açıklama etti. Sırbistan'da koronavirüs tedbirleri protestosu sürüyor

Sırbistan'da koronavirüs tedbirleri protestosu sürüyor #2 Cumhurbaşkanı Vucic'in ülkedeki koronavirüs vakalarının yeniden artması üstüne Belgrad'da hafta sonu baştan başa sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıklamasının arkasından binlerce insan dün akşam saatlerinde meclis binası önünde toplanarak kararı protesto etmişti.

Binaya zor kullanarak girmeye çalışan göstericiler ile polis aralarında arbede yaşanırken göstericiler, gece baştan başa süren protestonun arkasında polisin güç kullanması üstüne geri çekilmişti.

Dün akşamki protestolarda 43 polis ve 17 gösterici yaralanmış, 23 birey gözaltına alınmıştı. Sırbistan'da koronavirüs tedbirleri protestosu sürüyor #3 Sırbistan'da koronavirüs tedbirleri protestosu sürüyor #4 Sırbistan'da koronavirüs tedbirleri protestosu sürüyor #5 Sırbistan'da koronavirüs tedbirleri protestosu sürüyor #6 Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur