Son yıllarda birçok kadın evlenmeden anne olmanın yollarını aramaktadır. Sperm donasyonu ile hamilelik, bekar kadınların tercih edebileceği en iyi seçenekler arasında yer alır. Sperm bağışı sayesinde anne adayları alacakları sperme ait olan erkeğe dair detaylı bilgilere sahip olurlar. Erkekler birçok durumda ek gelir elde etmek amacıyla sperm donörü olmayı tercih etmektedir. Peki sperm bağışı nasıl yapılır ve herkes sperm donörü olabilir mi?

Sperm Donasyonu İçin Gerekli Şartlar

Amerika Birleşik Devletlerinde tüp bebek tedavileri ve kısırlık üzerine yapılan bir araştırmaya göre sperm donörü olan erkeklerin çoğu üniversite öğrencisidir. Bu erkekler birçok durumda okul masraflarını karşılamak için sperm bağışlama yöntemini tercih etmektedir. Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan her sperm bağışı için sperm bağışı yapan kişiye belirli bir miktar ödeme yapılmaktadır. Yapılan ödeme miktarı eyaletten eyalete ve klinikten kliniğe farklılık gösterebilir.

Her ne kadar genellikle gençler arasında yaygın olsa da sperm donör olmak için bazı şartların karşılanması gerekmektedir. Bu şartların bazıları şu şekilde sıralanabilir:

  • Sperm donörü olmak isteyen erkeklerin tarama testlerinden geçmesi gerekir. Tarama testleri erkeklerin hem fiziksel sağlığını hem de psikolojik olarak iyi olup olmadıklarını değerlendirir.
  • Sperm donörü olmak için donör olarak erkeğin ailesinde herhangi bir genetik hastalık olmaması gerekir. Genetik hastalık ihtimalini en aza indirmek için donasyon yapacak kişinin ailesinde üç nesil geriye kadar bakılabilir. Yani donör olacak kişinin babası, annesi, dedeleri, anneannesi ve babaannesinin tıbbi kayıtları detaylı olarak incelenir.
  • Sperm donörü olacak kişinin cinsel davranışları ve cinsel alışkanlıkları da önem taşımaktadır. Diğer erkeklerle cinsel birliktelik yaşayan erkekler, sperm donörü olmak için uygun değildir. Buna ek olarak sperm donasyonu öncesinde HIV, Hepatit B gibi bulaşıcı hastalıklara karşı gerekli testler gerçekleştirilir. Bu testlerin amacı, donasyon sonrasında ortaya çıkabilecek sorunların en aza indirilmesidir.

Yapılacak olan bu testler genellikle 8 hafta ila 6 ay arasında sürebilir. Testlerin süresi donasyon yapılacak olan sperm bankasına bağlı olarak değişmektedir. Bazı sperm bankaları daha kapsamlı testler uyguladıkları ve daha titiz bir değerlendirme süreci takip ettikleri için süre 6 aya kadar çıkabilir.

Araç Değer Kaybı Danışmanlığı ve Hizmetleri | Paranız Sizde Kalsın Araç Değer Kaybı Danışmanlığı ve Hizmetleri | Paranız Sizde Kalsın