Isparta’nın tek televizyonu Kanal 32’de yayınlanan Spor Özel’e konuk olan ilimizdeki sporun duayeni Ayhan Akbay ile Fitness ve Vücut Geliştirme İl Temsilcisi Yunus Bıçaklı önemli açıklamalarda bulundu. Bıçaklı, şampiyonluk sözü verdi.

 

            Isparta’nın tek televizyonu Kanal 32’de 15 günde bir salı günleri saat 21.00’de yayınlanan Spor Özel, ilgiyle izleniyor. Spor  ve sporcunun sesi olan Gazetemiz Spor Müdürü Levent Doğan’ın sunduğu program bu hafta 2 bölüm üzerinden yapıldı. İlk bölümünün konuğu Isparta’da sporun duayeni Ayhan Akbay olurken, 2. bölüme ise Fitness ve Vücut Geliştirme İl Temsilcisi Yunus Bıçaklı katıldı.

            Özel olarak hazırlanan VTR’ler Spor Özel’e renk katarken, Canlı telefon bağlantıları ve sorular programın dolu dolu geçmesini sağladı.

“KENT BİZİ BENİMSEDİ”

            İlk bölümün konuğu Ayhan Akbay, kısa bir özgeçmişini anlattıktan sonra Gülkent Orta Okulu’ndaki dünya derecelerinden bahsetti. 1980-1988 yılları arasında Gülkent Orta Okulu’nda kız kros takımıyla Türkiye Şampiyonluğu ve Dünya üçüncülüğü yaşayan Akbay, geçmişle bugünü kıyasladı. Akbay, ayrıca Alanya’da da krosta Dünya Şampiyonluğu yaşadığını belirterek, “Biz kendi öz evlatlarımızla dünya derecesi elde ettik. O dönemde orta okullu kızlarımızla liseli gençleri geçtik. Azimle, hırsla ve çalışmakla bu başarıya ulaştık. Azim ve inanmak başarıyı getirdi. Disiplinin olduğu yerde başarılı olur. O dönemde Isparta olarak dönemin Valisi Utku Acun başta olmak üzere, kentin büyükleri ve medya tek yürek olmuştuk. Esnafımız bize çok sahip çıkıyordu. Herkes elinden geleni yapıyordu. O dönem de derece elde etmeseniz de size helal olsun diyen bir topluluk vardı” dedi.

“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKAMIYORUZ”

Akbay, güller diyarının çok özel doğal güzelliklere sahip olduğunu belirterek, “Ben Isparta’ya aşık bir spor adamıyım. Bu memleketteki güzellikler anlatılmaz yaşanır. Gölcüğümüz, Davraz’ımız, Eğirdir’imiz ve SDÜ’müz her biri ayrı bir güzellik. Ancak biz bu güzelliklere sahip çıkamıyoruz. Geçtiğimiz hafta Davraz’daydım. Örneğin 100 kişiden sadece 5’i Ispartalı. Yabancılar bizden daha çok Davraz’a sahip çıkıyor” şeklinde konuştu.

“İŞLERİNİ SAHİPLENSİNLER”

Ayrıca emekle Beden Eğitimi Öğretmeni olan Akbay, genç meslektaşlarına da tavsiyelerde bulundu. Akbay, “Geçmişte sadece 6 beden eğitimi öğretmeniydik. Şimdi sadece merkezde 100’ün üzerinde beden eğitimi öğretmeni vardır. Beden Eğitimi Öğretmenleri çalışkan insanlardır. Ancak mesai kavramı yürütmemek lazım. Biz geçmişte kros takımını çalıştırdıktan sonra voleybol, hentbol, basketbol derken gece saat 11.00’de eve girerdik. Bu işi sahiplenmek lazım. Çalışan insan mutlaka başarılı olur. Biz Türkiye ikinciliğini başarı olarak görmezdik. Şimdi gruplara katılmak başarı olarak görülüyor. Beden Eğitimi öğretmenliği ayrıcalığı bir meslektir” dedi.

“ONLARI KUTLUYORUM”

Isparta’nın son yıllarda atletizmde atağa geçtiğini belirterek, “Antrenörler Lütfü Yılmaz, Tuncay Kayacan, Arif Kara’nın sporcuları Türkiye dereceleri elde ediyor. Meryem Özçelik gibi yetenekli sporcuları görünce çok mutlu oluyorum. Geçmişte bizim çocuklarımızda bulunan hırsı şimdi görüyorum. İnşallah atletizme daha çok sahip çıkılırsa Avrupa ve Dünya derecelerine imza atılacaktır” diye konuştu.

“GEVREK BENİM ÖĞRENCİMDİR”

Kurum takımlarının geçmişte takımlarının olduğunu hatırlatan Akbay, “Geçmişte malzeme sıkıntısı dahi çekiyorduk. Pist ve saha imkanları kısıtlıydı. Kurum takımları bize bir malzeme bir yemek ve bir moral veriyordu. Bunlar bizim çok önemliydi. Şimdi kurum takımları yok. Isparta sporunun kurumlara ve sponsora ihtiyacı var. Ayrıca Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek benim öğrencim. Onun çalışma hırsı beni sevindiriyor. Böyle öğrencilerim olduğu için çok mutluyum” dedi.

“SPOR GİBİSİ YOK”

Sporu ibadet olarak gördüğünü ve sporsuz yapamadığını söyleyen Akbay, “Halen daha spordan kopamadım. Ben atletizmden, bisiklete tekvandoya, yüzmeye triatlona tüm spor dallarıyla ilgilendim. Spor gibisi yok. Sağlığımı da spora borçluyum” diye konuştu.

YEMEK ODASINI SPOR ODASI YAPTI

            Akbay, son olarak bir anısına paylaşarak sözlerine noktaladı:

            “Eşim Ordu’ya memleketine gitmişti. Ben de fırsattan istifa de yemek takım odasını boşaltıp spor odası yaptım. Spor aletleri koyarak alanı spor odasına çevirdim. Eşim geldiğinde çok şaşırdı ve yemeği nerede yiyeceğiz dedi. Ben de mutfakta yeriz, spor odamız da olsun dedim.”

            Akbay, programa Gülkent Orta Okulu’nda dünya derecesi elde eden öğrencilerin katılmasıyla duygulandı.

“VÜCUT GELİŞTİRME ZOR BİR SPOR DALIDIR”

            2. bölümüne katılan Fitness ve Vücut Geliştirme İl Temsilcisi Yunus Bıçaklı, Vücut Geliştirmeyle ilgili önemli konulara değindi. 2010 yılında Genç Bayanlar’da Yeliz Paçuloğlu’nu Türkiye Şampiyonu, 52 yaşından sonra Cantürk Kumcu’yu Türkiye altıncısı yaptığını söyleyen Bıçaklı, “Geçtiğimiz yılda kendim Türkiye ikincisi oldum.  Önümüzdeki hafta Antalya Kemer’de yapılacak Avrupa Şampiyonası Mili Takım Seçmeleri’nde birincilik hedefliyorum. Vücut geliştirme dünyanın en zor spor dallarından birisi. Ağır antrenman programının yanı sıra beslenme de çok önemli. Günde 1 kilo yumurtanın yanı sıra tavuk ve pirinç tüketiyoruz. Bunun dışında hamur işi, şeker ve emek türü hiçbir şey yemiyoruz” dedi.

“BELEDİYE’DEN RANDEVU BİLE VERİLMEDİ”

            Sporcularının ve kendisinin derece elde etmesinin ardından Belediye Başkanlığı’ndan kendilerine bir randevu bile verilmediğini belirten Bıçaklı, “Telefon numaramızı alıp döneriz dediler. Kimse dönmedi. Onure etmeyi bile çok gördüler. Ama tüm sporculara olduğu gibi her zaman bize IYAŞ yetişti” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜRLER

            Kendisinin Fitmix Spor Salonu’nda antrenörlük yaptığını ve sponsorlarına da teşekkür eden Bıçaklı, “IYAŞ şahsıma 7 ay boyunca besin takviyesi desteğinde bulundu. Başta IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol’a, Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Büyükleblebi’ye, Necmettin Akşahin’e, Süleyman Dağlı’ya, Adana Provitamine, Muay-Thai Temsilcisi Murat İşler’e, Muay-Thai sporcusu Bayram Çevik’e, Fitmix Spor Salonu İşletmecisi Kazım Aytekin’e ve spor camiasına teşekkür etti” dedi.

            Bıçaklı, çok iyi hazırlandığını belirterek Kemer’den şampiyonlukta dönmek için elinden geleni yapacağını sözlerine ekledi.