Avrupa'da İkinci Dünya Savaşı'nın peşinde yaşanan en büyük insanlık trajedisi olarak nitelendirilen ve asgari 8 bin 372 Boşnak sivilin merhametsizce öldürüldüğü soykırımının 25. sene dönümü. Srebrenitsa Soykırımı'nda öldürülen ve kimlik tespiti yapılan 9 kurban daha bugün öğleden sonra kılınacak cenaze namazının arkasından toprağa verilecek.

Bu sene defnedilecek soykırım kurbanlarının en genci öldürüldüğünde 23 yaşında olan Salko İbisevic, en yaşlısı ise 70 yaşında öldürülen Hasan Pezic olacak.
Toprağa verilecek diğer kurbanların yaşı ise şöyle, "Sead Hasanovic (24), Alija Suljic (26), Hasib Hasanovic (25), Zuhdija Avdagic (48), Bajro Salihovic (52), İbrahim Zukanovic (54), Kemal Music (27)." Srebrenitsa Soykırımı'nda ölen 9 kişi bugün defnedilecek #1
Srebrenitsa'nın 11 Temmuz 1995'te Ratko Mladic komutasındaki Sırp birliklerince işgal edilmesinin peşinde BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar, daha sonra Sırplara teslim edildi.

Kadın ve çocukların Boşnak askerlerin kontrolündeki bölgeye ulaşmasına izin veren Sırplar, en az 8 bin 372 Boşnak erkeği ağaçlık bölgede, fabrikalarda ve depolarda katletti. Katledilen Boşnaklar ise toplu mezarlara gömüldü.

Savaşın arkasında kayıpları bulmak için başlatılan çalışmalarda, toplu mezarlarda cesetlerine ulaşılan kurbanlar, kimlik tespitinin gerisinde her sene 11 Temmuz'da Potoçari Anıt Mezarlığı'nda düzenlenen törenle toprağa veriliyor. Srebrenitsa Soykırımı'nda ölen 9 kişi bugün defnedilecek #2 Srebrenitsa Soykırımı'nda ölen 9 kişi bugün defnedilecek #3
Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur