Muratpaşa Belediyesi Teneffüs Park’ta, yeni yılın gelişi festivalle kutlandı.

Muratpaşa Belediyesi’nin şirketi Falez AŞ ile hayata geçirdiği ve çocukları sınırsız bir eğlence için yeniden sokağa çağıran Teneffüs Park, 2018’in gelişini festivalle kutladı. Yeni Yıla Merhaba Festivali’nde atölyelerden yarışmalara, sihirbazlık gösterilerinden şovlarla çocuklar aileleriyle mutlu bir pazar günü yaşadı.

Festivale Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı. Festivalde çocuklarla ilgilenen, onlarla el ele tutuşup Teneffüs Parkı gezen Başkan Uysal, Türkiye’nin hali hazır eğitim sisteminin çocukları kapalı bir ortamda tutma üzerine kurgulandığını söyledi.

Farklı kısıtlılıklar nedeniyle sınıf sisteminin aşılamadığını dile getiren Başkan Uysal, “İşte Teneffüs Park, sistemden doğan bu ihtiyacı karşılıyor. Tüm hafta boyunca kapalı mekanda sıkışmış çocuğumuz, burada hoplayıp zıplayıp bastırdığı enerjisini atabilir” diye konuştu.

Teneffüs Park’ta kapalı alan oyunları, jetonlu makineler olmadığını, fastfood tipi yiyeceğini bulunmadığını belirten Başkan Uysal, “Ama hepsinden önemlisi, çocuklarımızın herkese karşı, dünyaya dair ne varsa iyi bakmalarını, sevgi ve saygıyla bakmalarını, anlamaya çalışmalarını sağlayan bir yapıyı burada hayata geçirdik. Bu değerler çok önemli. İşte Muratpaşa’mızda böyle bir kültürü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Dünyada negatif laf söyleyen, insanları ayırmaya, bölmeye çalışan çok. Biz ise bunun tam zıddını yapmaya çalışıyoruz. Bütün komşularımız oldukları gibi kabul ediyor seviyoruz. Çocuklarımız da bu değerleri öğrenerek büyüyor. Hepinize dayanışmanız için çok teşekkür ederim” dedi.