ABD merkezli otomobil devi Tesla, elektrikli otomobil sektörünün en manâlı isimlerinden bir parça başına. Şirket, ürettiği otonom sistemli ve tamamen elektrikli araçlarla ön plana çıkıyor ve milyonlarca araba tutkununu kendisine hayran bırakıyor. Yaşanan son gelişmeler ise Tesla'nın ilerleyen dönemlerde, en iyi renklere sahip araçları da üreteceğini ortaya koyuyor.

İnternette "Third Row Tesla" olarak isimlendirilen bir yaradılış var. Bu yaradılış, ahenkli olarak podcast yayınları yapıyor ve Tesla ile ilgili gelişmeler üzerine konuşuyor. Geçtiğimiz günlerde tekrar bir araya gelen takım, bu kez yayına Elon Musk'ı da dahil etti. Musk, yaptığı açıklamalarla şirketin Berlin'de kuracağı "Gigafactory"de dünyanın en gelişmiş badana atölyesinin olacağını açıkladı.

Tesla CEO'su Elon Musk kadar yapılan açıklamalara göre Berlin'deki badana atölyesi, araçlar için özel renklerin üretiminin yanı sıra, araçları eşsiz bir ayla de dönüştürecek. Mesela; bu fabrikada 3 boyutlu renk efektlerine sahip araçlar bile üretilebilecek. Elon Musk'ın açıklamalarına kadar Berlin'deki Gigafactory'den çıkacak olan araçlar az kalsın "parlayacak".

Webtekno'nun haberine tarafından Berlin'deki Gigafactory, Tesla'nın gelişmiş boya atölyesine sahip ilk fabrika olacak. Fakat şirket, ilerleyen dönemlerde Fremont ve Şangay'daki fabrikalarda da benzer çalışmaların yapılacağını ve badana atölyelerinin bu fabrikalarda da olacağını söylüyor. Ama Musk'a tarafından üretim sürecinde olan bir fabrikaya boya atölyesi yükseltmesi gerçekleştirmek, önemli anlamda şiddet bir iş.

Tesla'nın Berlin'deki Gigafactory tesisinde ilk olarak "Model Y" olarak isimlendirilen SUV modelleri üretilecek. Dolayısıyla Tesla'nın sahip olacağı dünyanın en gelişmiş boya atölyesi, ilk olarak Model Y'ler için üretim yapacak. Bu şart, zaten ön planda olan Tesla markalı araçları rakiplerinin birkaç adım daha önüne geçirebilir.

Elon Musk, bu atölyede oluşturulacak renklerin maliyetlerini de açıkladı. Musk'a göre şirketin özel renk ve 3 boyutlu renk efektleri, sadece 55 dolar gibi düşük bir rakama mülk olacak. Musk, küçük bedelin araçların değerini 550 dolar dek daha artırabileceğini ve araçların eşsiz görüntülere sahip olacağını açıklama ediyor.

Bu haber sizlere www.haber32.com.tr farkıyla sunulmuştur