Laparoskopik yani tüp mide ameliyatı kapalı bir şekilde hastalara uygulanır. Ameliyat küçük kesiler yardımı ile yapıldığı için hastaların iyileşme süresi daha kısadır. Midenin yaklaşık %80’lik kısmı alındığı için mide uzun bir tüp görünümüne dönüşür. Her bünyenin yapısına uygun olan mide ameliyatı yaklaşık 1 saat içerisinde tamamlanır.

Bu nedenle sıklıkla tercih edilen önemli obezite ameliyatlarından biridir. Aynı zamanda yan etki ve risk oranı düşüktür. Ameliyat sonrası hastalar daha az açlık hissine sahip olacakları için az besin tüketir ve dengeli bir şekilde beslenmeye çalışırlar.

Dolayısıyla sahip oldukları fazla kiloların yarısından kısa sürede kurtularak kilo kontrolü sağlarlar. Tüp mide ameliyatı mide ile bağırsak arasındaki doğal akış yolunu sağlıklı bir şekilde korur.

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Günümüzün en büyük problemlerinden biri obezitedir. Obezite cerrahisi olarak bilinen tüp mide ameliyatı midenin belli bir bölümünün alınarak küçültülmesi işlemine verilen addır.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Her cerrahi operasyonda olduğu gibi tüp mide ameliyatı içinde hastaların sağlık durumları bazı tetkikler sonucunda değerlendirilir. Böylece ameliyat koşullarına sağlığı elverişli olan hastalara işlem uygulanır. Ameliyat kilo ve obezite sorunuyla baş edemeyen hastalara uygulanır.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

Emeklilere 'Emekli Kartı' Müjdesi Geldi Emeklilere 'Emekli Kartı' Müjdesi Geldi

Dezavantajı az avantajı ise çok fazla olan tüp mide küçültme ameliyatı en çok tercih edilen operasyonların başında gelir. Laparoskopik bir şekilde uygulanan tüp mide ameliyatının diğer işlemlere göre iyileşme ve hastanede kalma süresi azdır.

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

Tüp mide ameliyatı sonrası hasta var yaklaşık 1 yıl içerisinde rahatsızlık duydukları kilolarının %60’ını vermiş olurlar. Buradaki en önemli kriter hastanın doktor ve diyetisyenler gözetiminde hazırlanan programlara özenli bir şekilde uyması gerekir.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Tüp mide ameliyatı için kişilerin en az 18 yaşını doldurmuş olması ve 65 yaş üzeri olmaması gerekir. Bu yaş aralığında bulunan ve vücut kitle indeksine göre yapılan hesaplamaların üzerinde bulunan hastalara tüp mide ameliyatı uygulanır.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Ameliyat sonrası hastanın kısa sürede iyileşebilmesi için sağlıklı ve dengeli beslenmesi gerekir. Sıvı tüketimi ile birlikte vitamin ve mineral içerikli besinlere ağırlık verilmelidir.

Mide Küçültme Ameliyatı Nedir?

Kilo veremeyen ve obezite olarak kabul edilen hastalara mide küçültme ameliyatı uygulanır. Ameliyat sırasında midenin önemli bir kısmı alınarak hastanın daha az besin tüketimi sağlanır.

Mide Küçültme Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

Mide küçültme ameliyatları iki farklı şekilde uygulanır. Açık ve kapalı olarak uygulanan ameliyatlardan açık ameliyat daha büyük kesi ile yapıldığı için pek tercih edilmez. Dolayısı ile laparoskopik yani kapalı ameliyat ön plandadır. Ayrıca küçük kesi ve az risk barındırdığı için daha çok tercih edilir.

Mide Küçültme Ameliyat Yöntemleri Nelerdir?

Hastanın yaşına ve kilosuna uygun tercih edilen mide küçültme ameliyatlarında farklı yöntemler bulunur. Uygulanan yöntemler içerisinde tüp mide ameliyatı, mide balonu, gastrik bypass, ayarlanabilir gastrik bant, biyo pankreatik diversiyon bulunur.

Mide Küçültme Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Mide küçültme ameliyatları içerdiği riskler bakımından yaş kriterine önem verilir. Bu sebepten dolayı gelen hastaların en fazla 65 yaşında olması ve sağlık durumunun operasyona uygun olmasına önem verilir.

Mide Küçültme Ameliyatı Süresi Nedir?

En çok tercih edilen tüp mide ameliyatı ortalama 1 saat içerisinde tamamlanır. Mide küçültme ameliyatı hastaya uygulanacak ameliyat türüne göre farklı süreler içerir.

Mide Küçültme Ameliyatı Fiyatları 2021

 Her yıl bu tarz ameliyatların fiyatları tekrar güncelleniyor. Mide küçültme ameliyatı fiyatları uygulanacak yönteme ve kliniğe göre değişir.